Ajankohtaista

Yhteistyö toi voiton arvostetussa palkintogaalassa

Ukrainan kansalle omistettu yhteistilaus on Meri-Lapin jousikvartetin ja Uusinta Ensemblen riemuvoitto.

Meri-Lapin jousikvartetti soitti ansiokkaasti Suomen Musiikkikustantajien palkintogaalassa.

Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi 10-vuotisjuhlagaalassaan vuoden aikana ansioituneita tekijöitä syyskuun ensimmäisenä perjantaina Helsingin Valkoisessa Salissa.

Vuoden taidemusiikin säveltäjä pienimuotoisissa teoksissa -palkinnon saajaksi valittiin Tiina Myllärinen Fennica Gehrmanin kappaleella: (Bad) Dreams come true (2022). Teos on Meri-Lapin jousikvartetin ja Uusinta Ensemblen yhteistilaus, joka on omistettu Ukrainan kansalle. Uusinta Ensemble esitti kappaleen ensimmäistä kertaa Turun kansainvälisellä kitarafestivaalilla viime vuoden marraskuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jousikvartetin intendentti Ville Mankkisen mukaan orkesterin jäsenet ovat valtavan iloisia ollessaan tilauksessa mukana. Teoksen esittäminen on merkittävä kulttuuriteko, josta voi olla ylpeä.

– Ilman meitä tätä teosta ei olisi syntynyt. Toivon, että sävellys kiinnostaa kuulijoita ja lisäisi mielenkiintoa Meri-Lapin jousikvartettia ja nykymusiikkia kohtaan, Mankkinen kommentoi voittoa.

Jousikvartetti esittää kappaleen yleisölle ensikerran lokakussa. Orkesterilla on yhteensä viisi konserttia Meri-Lapissa, ja teos tullaan esittämään lokakuun aikana konserttisarjassa Kemissä, Torniossa, Keminmaalla, Simossa ja Tervolassa.

Palkintoja jaettiin yhteensä kuudessa kategoriassa: Vuoden biisi, Vuoden kevyen musiikin tekijä, Vuoden genrevapaa kategoria, Vuoden vientiteko, Vuoden taidemusiikin säveltäjä suurimuotoisissa ja pienimuotoisissa teoksissa, sekä Vuoden läpimurto.