Paikallisuutiset

Viikon nopeat

Tässä toukokuun neljännen viikon lyhyet uutiset Meri-Lapista.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin muutosneuvotteluiden piirissä on myös Kemin tehdas. Kuva: Heidi Keskimaunu

Metsä Board aloittaa yt-neuvottelut

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on aloittanut tällä viikolla yt-neuvottelut mahdollisista lomautuksista. Tiedotteen mukaan neuvotteluiden piirissä on noin 1 100 henkilöä yhtiön kartonki- ja kemihierretehtailla Kemissä, Joutsenossa, Kaskisissa, Kyrökoskella, Tampereella, Simpeleellä ja Äänekoskella. Mahdolliset lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää. Yhtiön mukaan muutosneuvotteluilla varaudutaan mahdolliseen tuotannon sopeuttamiseen tilapäisesti alhaisia toimitusmääriä vastaavaksi.

Tuomela Keminmaan sivistystoimenjohtajaksi

Keminmaan uudeksi sivistystoimenjohtajaksi on valittu kunnanvaltuutettu Laura Tuomela. Sivistystoimenjohtajan virka on olut haettavana huhtikuun aikana ja määräaikaan mennessä saapui viisi hakemusta. Kelpoisia hakijoita oli kolme.

Kevyenliikenteen väylän suunnittelu Itäpuolentielle alkamassa

Tervolan kunnanhallitus on hyväksynyt sopimusluonnoksen liittyen kevyen liikenteen väylän suunnittelun aloittamisesta sekä suunnittelun kustannusjaosta. Tervolan kunta on pitkään esittänyt Lapin ELY-keskukselle Itäpuolentien varteen kevyen liikenteen väylän rakentamista. Väylää esitetään rakennettavan ravirata-Lukionmäki välille. Kunta on hyväksynyt sopimuksen, jonka mukaan Lapin ELY-keskus vastaa suunnittelun hankinnasta ja suunnittelukustannukset jaetaan puoliksi. Väylän rakentamista perustellaan sillä, että alueella on runsaasti asutusta sekä Mattisen alakoulu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avustusrahaa jäänyt hakematta Tervolassa

Tervolassa on jäänyt hakematta avustusrahaa, joka on tarkoitettu kylien viihtyisyyden lisäämiseksi. Kunta jakaa vuosittain yhteensä 11 000 euroa avustusrahaa, mutta tänä keväänä hakemuksia saapui vain yksi. Kunnanhallitus on päättänyt myöntää 6200 euroa Lehtikummun kylät ry:lle Tikan montun uimarannan alueen kunnostustöihin. Yhdistys on hakenut avustusta muun muassa uuden pukukopin rakentamiseksi ja nuotiopaikan kunnostamiseksi. Koska hankerajaa jäi vielä jakamatta, avustushaku avataan uudelleen syksyllä.

Tervolan kunta on myöntänyt 6200 euroa Lehtikummun kylät ry:lle Tikan montun uimarannan alueen kunnostustöihin. Arkistokuva. Kuva: Hanna Soini

Muokattu 25.5 klo 9:00: Laura Tuomela on kunnanvaltuutettu, ei kaupunginvaltuutettu, kuten jutussa alunperin mainittiin.