Paikallisuutiset

Väärti-verkosto löytää yksinäiset ikäihmiset Torniossa

Väärti-verkosto tekee etsivää seniorityötä ensimmäisenä Meri-Lapissa.

Eri yhdistysten edustajat kokoontuivat Torniotuvalla viime viikolla. Edessä oikealla Väärti-verkoston puheenjohtajat Seija Sipola ja Juuli Korpi. Kuva: Marianna Karipohja

Tornioon on perustettu ikääntyvien oma verkosto Väärti, jonka tavoitteena on löytää syrjäytymisvaarassa olevat seniorit. Väärti-verkosto on Tornion ensimmäinen senioriverkosto, joka syntyi SenioriPisteen ja Torniotuvan yhteistyöstä tarkoituksena verkostoitua ikääntyneiden parissa toimivien tahojen, järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa. Mukana on useita eri yhdistyksiä, kuten Tornion Eläkeliitto, Tornion Sydänyhdistys ry sekä Länsi-Pohjan muistiyhdistys ry. Väärti-verkoston puheenjohtajina toimivat Juuli Korpi Torniotuvalta sekä Seija Sipola SenioriPisteeltä.

Väärti tarjoaa ikääntyneille hyvinvointia edistävää neuvontaa ja ohjausta, vapaaehtoistoimintaa, vertaistukea, rentoa yhdessäoloa sekä tietoa kunnan osallistumismahdollisuuksista. Verkoston tavoitteena on löytää syrjäytymisriskissä olevat seniorit, kehittää etsivää seniorityötä, järjestää yhteisiä koulutuksia sekä jalkaantua yhdessä erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu huoli-ilmoituksen esiintuominen, sekä Tornion järjestötoiminnan osallistumismahdollisuuksista tiedottaminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Marraskuussa Väärti-verkosto organisoi Seniorimessut Lappian juhlasalissa. Messuille on varattu 20 esittelypöytää eri yhdistyksille ja näytteilleasettajille. Messujen tavoitteena on tehdä torniolaista seniorityötä näkyväksi, ja saada lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Väärti-verkostolla on oma esite, josta löytyy eri toimijoiden yhteystiedot ja kuvaus heidän tarjoamastaan toiminnasta. Lisätietoja antaa puheenjohtaja Juuli Korpi.

Seniorimessut Lappian juhlasalissa 16. marraskuuta klo 13-16.

Väärti-verkosto toivoo lisää tahoja mukaan toimintaansa.

Väärti-verkoston puheenjohtajat ja yhteystiedot

– Juuli Korpi, Torniotupa, puh. 040 4870 084

– Seija Sipola, SenioriPiste, puh. 040 840 7752

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä