Urheilu

Urheilutalon sisäilmaongelmat eivät lannista karunkilaisia lapsia

Vaikka kylän urheilutalon käyttöä on rajattu, porskuttaa paikallinen urheiluseura reippaasti eteenpäin.

Terveysviranomainen on rajannut Karungin urheilutalon iltakäytön kahteen tuntiin viikossa henkilöä kohden.
Terveysviranomainen on rajannut Karungin urheilutalon iltakäytön kahteen tuntiin viikossa henkilöä kohden.

Karungin Kataja järjestää suuren Lapin Mestaruussarjan turnauksen 3.joulukuuta Ylitornion kuntotalolla ja Övertorneån Urheiluhallilla. Lapin Mestaruussarjan turnaukset ovat kasvaneet, ja Karungin Katajan Henry Regina odottaa lauantain turnaukseen osallistuvan 30-40 joukkuetta ympäri Lappia.

–Vakiokävijöitä turnauksissa ovat Kittilä, Rovaniemi, Kuusamo, Sodankylä ja Kolari. Lisäksi on vierailevia joukkueita.

Lapin Mestaruussarja on kuuden turnauksen sarja, jossa ei ole pakko osallistua kaikkiin turnauksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Tämä sarja on sellainen matalan kynnyksen sarja, mihin voi osallistua lapsia hyvin pienellä rahallisella panostuksella, Regina sanoo.

Matala kynnys mahdollistaa myös pienten seurojen osallistumisen turnauksiin.

Karunkilaiset ovat joutuneet jo miltei kahden vuoden ajan harjoittelemaan vähemmän kuin halua olisi kylän urheilutalon sisäilmaongelmien vuoksi.

–Seuran harrastaja määrä kasvaa, mutta joudumme antamaan todella paljon tasoitusta muille, koska harjoittelemme 10x20 metrin kentällä ison kentän peleihin aluesarjassa, Regina mainitsee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terveysviranomainen on rajannut urheilutalon iltakäytön kahteen tuntiin viikossa henkilöä kohden.

Lähiaikoina selviää, millä tavalla Tornion kaupunki tulee ratkaisemaan karunkilaisten lasten harrastamisen mahdollisuuden kylässä.

–Onneksi voimme treenata välissä Ylitornion kuntotalolla ja järjestää näin ison turnauksenkin naapurikunnassa. Turnauksessa tullaan tarvitsemaan talkooporukkaa.

Turnauksiin lähdetään kahdella bussilla, toisessa ala-astelaiset ja toisessa yläasteikäiset. Melkein puolet seuran pelaajista on tyttöjä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Karungista lähtee yleensä turnaukseen 6-8 joukkuetta kaikkiin ikäluokkiin esikoululaisista aina 16-vuotiaisiin pelureihin. Eli salibandy on todella suosittua Karungissa, Regina sanoo.

Tänä vuonna Karungissa on lähdetty myös kahden joukkueen voimin vääntämään aluesarjaan isojen paikkakuntien joukkueita vastaan. Kataja osallistuu Pojat P12 ja Pojat P18 pohjoisen aluesarjaan,missä vastassa on Oulun alueen ja Lapin alueen joukkueet.

–Täytyy olla ylpeä, että Karungista saadaan kerättyä noin 15 pelaajan joukkueet näihin peleihin. Meille voitto on jo osallistuminen sarjaan, mutta menestystäkin on tullut kauden eka peleissä. P12 sarjassa ollaan Lapin joukkueista korkeimmalla sarjataulukossa, Regina toteaa.

Urheilutalon tilanteesta on järjestetty marraskuun alussa tilaisuus käyttäjien, koulun, liikuntatoimen, ympäristötoimen ja tilapalvelujen kesken.

Käyttäjien toiveena oli, että urheiluhallin hanketta voitaisiin kiirehtiä.

Tornion kaupungin teknisen johtajan Markus Kannalan mukaan nykyinen rakennus on päätetty purkaa ja rakentaa tilalle uusi urheilutalo.

–Nykyinen urheilutalo on käytössä ympäristöterveysviranomaisen määrittelemien käyttörajoitusten mukaisesti siihen saakka kunnes hanke käynnistyy. Pyrimme saamaan käyttörajoituksiin lievennystä tilaan sijoitettavien ilmanpuhdistimien ja alapohjan läpivientien tiivistämisen avulla, sähköpostitse tavoitettu Kannala mainitsee.

Kannalan mukaan nykyisessä rakennuksessa on perusongelmana se, että puolet rakennuksesta on toteutettu maanpinnan alapuolelle.

–Tämä aiheuttaa alapohjaan ja myös salin seiniin kosteusongelmia. Vaikka rakennus peruskorjattaisiin, jäisi tämä tekninen riski jäljelle.

Karungissa järjestetään talvella viikoittain karkkihiihdot. Sarjoja löytyy kaikenikäisille.
Karungissa järjestetään talvella viikoittain karkkihiihdot. Sarjoja löytyy kaikenikäisille.