Urheilu

Urheilukoulussa opittiin uusia lajeja ja yhteisöllisyyttä

Ohjaajina kolmepäiväisessä urheilukoulussa oli nuoria opiskelijoita.

Urheilukoulu on järjestetty jo useampana vuonna, koronakaan ei ollut tapahtuman esteenä.
Urheilukoulu on järjestetty jo useampana vuonna, koronakaan ei ollut tapahtuman esteenä. Kuva: Johanna Muotkavaara

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n Lapin piiri järjesti viime viikolla Kemin Sauvosaaren kentällä kolmepäiväisen lasten urheilukoulun, jossa ohjaajina toimi kesätyöllistettyjä opiskelijoita. Mukana koulussa oli Kemin alueen lapsia sekä muutama ukrainalaislapsi.

–Liikunta on meille kaikille yhteinen kieli, ukrainalaislapsetkin sulautuivat joukkoon täysin, TUL:n Lapin piiri ry:n toiminnanjohtaja Pirkko Pehkonen kertoo.

Urheilukoulu on järjestetty Kemissä jo useampana vuonna, eikä koronakaan ei ollut tapahtuman esteenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Olemme järjestäneet tapahtuman jo ainakin 15 vuotena. Tänä vuonna osallistujia on parisenkymmentä, Pehkonen kertoo.

Urheilukoulu työllistää nuoria. Ohjaajat ovat 9-luokkalaisia, lukiolaisia ja Ammattiopisto Lappiassa ensihoitajaksi opiskelevia.

Myös kokeiltavat lajit määräytyivät ohjaajien omien harrastustusten mukaan.

Valittavana oli muun muassa judoa, koripalloa, sählyä, cheerleadingia ja perinteistä hippaa. Lajit valikoituvat myös lasten mieltymysten mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Lapsista selkeästi huomaa, että joku laji on mielenkiintoisempi kuin toinen. Näiden kolmen päivän aikana pyrimme tutustumaan moneen eri lajiin, Pehkonen mainitsee.

KEMILÄINEN 12- vuotias Katri Kulju on ollut matkassa urheilukoulussa jo useampana vuotena.

–Urheilukoulussa mukavinta on ihan kaikki, erityisesti pelit. Koripallo on hauskinta, vaikka sitä emme ole tänä vuonna vielä pelanneet.

Kulju on jo konkari, ja iältään urheilukoulun seniori. Ikähaitari osallistujilla oli 5-11 vuotta. Matkassa oli paljon samoja lapsia kuin aikaisempinakin vuosina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

SUOMEN TYÖVÄEN Urheiluliitto TUL ry:n Lapin piiri järjestää myös LETE-leirin Kemin Ajoksessa 25–29. heinäkuuta.

–Leirillä majoitutaan teltoissa, mikä on monelle jo itsessään elämys. Leirillä korostuu yhteisöllisyys ja yhdessä toimiminen, Pehkonen kertoo.

Leirillä on myös enemmän luppoaikaa kuin urheilukoulussa. Kyseessä on perinteinen lasten- ja nuorten sporttinen leiri, joka järjestetään Ajoksen Hannukselan rannan maastossa luonnon kauniissa merirantamaisemassa.

Ohjelmassa on pelejä, leikkejä, kisailuja, kädentaitoja ja lajikokeiluja. Leirillä on myös tähtivierailuja niin urheilun kuin kulttuurinkin saralta. Iltanuotiot kuuluvat joka päivä leirin ohjelmaan. Ohjelmapuolen hoitavat niin leiriläiset kuin ohjaajatkin.

Leirin ohjelmasta vastaavat TUL:n koulutetut nuoriso-ohjaajat ja leirin johto on pitkän leirikokemuksen omaavien ohjaajien käsissä.