Paikallisuutiset

Turvallinen ikääntyminen kotona kiinnostaa lappilaisia yli 65-vuotiaita

Asukaspaneeliin ilmottautui halukkaita osallistuneita liki 150, lähes kaikista Lapin kunnista.

Kuva: Karoliina Marttala

Lapin hyvinvointialue ottaa tänä syksynä käyttöön uudenlaisen keinon osallistaa ihmisiä päätöksentekoon. Hyvinvointialue on lähettänyt satunnaisotannalla 3000:lle yli 65-vuotiaalle osallistumiskutsun uudenlaiseen osallisuuskokeiluun.

– Kutsun saaneilla on ollut mahdollisuus ilmoittautua mukaan puntaroivaan asukaskeskusteluun. Ensimmäisessä asukaspaneelissa keskustellaan hyvästä ja turvallisesta ikääntymisestä kotona, Laphan tiedotteessa kerrotaan.

Asukaspaneeliin ilmoittautui osallistujia puolitoistasataa, lähes kaikista Lapin kunnista. Mukana oli sekä miehiä että naisia koko ikäluokasta. Vanhin ilmoittautuneista on yli 90-vuotias.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asukaspaneelikeskusteluun valitaan 50 osallistujaa. Laphan mukaan osallistujat valitaan niin, että paneelissa on koko Lappi mahdollisimman hyvin edustettuna.

Kaikille ilmoittautuneille soitetaan henkilökohtaisesti lokakuun aikan ja kerrotaan, onko hän mukana vai ei. Yhteydenotot tehdään lokakuun alussa.

Asukaspaneeliin osallistuvien tehtävänä on vaikuttaa hyvinvointialueen päätöksentekoon. Keskustelujen pohjalta laadittujen suositusten avulla luottamushenkilöt saavat tärkeää tietoa suoraan lappilaisilta.

Keskustelupaikkakunnat ovat Tornio, Rovaniemi, Kemijärvi ja Ivalo. Toinen paneeli järjestetään keväällä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä