Urheilu

”Tulimme jo sen tien päähän, mihin talkoilla pystytään”– Simon Kiri vahvistaa seuran kehittämistyötä

Pesäpalloseurassa viime aikoina tehtyjen muutosten tavoitteena on viedä seuraa askeleen eteenpäin.

Pelinjohtaja Ilkka Hirvonen (vas.) ja toiminnanjohtaja Janne Anttila tuntevat toisensa entuudestaan ja kaksikon välillä huumori kukkii. Kuva: Heidi Keskimaunu

Simon Kirin toiminnan kehittäminen on ottanut seuraavan harppauksen. Janne Anttilan siirtyminen pelinjohtajan pestistä toiminnanjohtajaksi ja Ilkka Hirvosen aloittaminen pelinjohtajana uskotaan vievän pesäpalloseuraa eteenpäin.

Anttila hoiti pitkään miesten edustusjoukkueessa pelinjohtajan tehtäviä oman siviilityön ohella. Nyt seura on palkannut Anttilan vuodeksi, jonka myötä hän pääsee keskittymään tehtäviinsä aiempaa paremmin.

– Eihän tämä minun palkkaaminen ole halpa ratkaisu seuran näkökulmasta, mutta me tulimme jo sen tien päähän, mihin talkoilla pystytään tätä pyörittämään omien töiden ohessa, Anttila kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensitöikseen Anttila on aloittanut miesten edustusjoukkueen ja rahoituksen kokoamisen ensi kaudelle. Myös ottelutapahtumien kehittäminen kuuluu hänen vastuulle.

– Kaikennäköisiä visioita on. Ottelutapahtumiin aiotaan satsata, tulee erilaisia lippuvaihtoehtoja, kuten VIP-lippuja, Anttila avaa.

Rakkaudesta lajiin ja seuraan

Pelinjohtajan paikalta siirtymisen jälkeen Anttila kertoo saaneensa useita yhteydenottoja muilta seuroilta ympäri Suomea. Moni seura oli tarjonnut rahakkaita sopimuksia, mutta Anttilan sydän sykkii vahvasti Simon Kirille.

– Olenkohan viisivuotiaana pelannut ensimmäisen pelin Simon Kirin paidoissa. Tässä työ menee intohimolla ja rakkaudesta seuraa sekä lajia kohtaan, Anttila kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anttilan mukaan unelmien täyttymys olisi se, että vuonna 2026 joukkue pelaisi korkeinta sarjaa ensimmäisenä lappilaisena joukkueena.

– Seura täyttää silloin 100 vuotta. Olisi mahtavaa pelata silloin Superpesistä. Eikä se niin hirveän kaukana ole, se vaatii toimintaeuroja ja seuran kehittämistä, Anttila kertoo.

Laskeutuminen uuteen joukkueeseen

Uusi pelinjohtaja Hirvonen kertoo kotiutuneensa seuraan hyvin, sillä suurin osa pelaajista on hänelle ennestään tuttuja.

– Olen pelannutkin osan kanssa samoissa joukkueissa. Jos olisin joutunut aivan vieraaseen joukkueeseen, olisi asioissa saattanut mennä pidempään, Hirvonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hirvosella on aikaisempaa pelinjohtajan kokemusta muun muassa Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkueesta. Korkeimmasta sarjatasosta on kokemusta myös pelaajana. Hirvosen mukaan pesti Simossa tuli yllättäen, mutta käytännössä pelinjohtajan työ on samanlaista joukkueessa kuin joukkueessa.

– Pyritään etsimään ne vahvuudet. Olen seurannut tätä seuraa, täällä on tehty hyvää työtä. Paljon on kehitettävää, mutta suunta on oikea, mikä on tärkein asia, Hirvonen sanoo.

Samalla pelinjohtaja kertoo tiedostavansa, että tulosurheilussa ja nykyisellä sarjatasolla pelaamisessa pitää mennä reippain askelin eteenpäin.

– Ei tässä sinällään ole aikaa vain opetella ja katsoa, vaan tulosta pitää tulla, Hirvonen toteaa.

Simon Kiri kohtaa seuraavaksi Puijon Pesiksen. Kuva: Tarja Kähkönen

Kausi yli puolenvälin

Simon Kirin miesten edustusjoukkueen kausi on ollut tähän mennessä ailahteleva. Pelinjohtaja Ilkka Hirvosen mukaan pelitaso on saattanut vaihdella kesken ottelun ja erityisesti ulkopelissä joukkueen pitää palata perusasioihin.

– Saatetaan pelata ensin todella hienosti, mutta sitten peli latistuu. Tunnetason ja fiiliksen pitää olla koko ajan tapissa, että pystytään joka pelissä voitosta kamppailemaan. Yhtään jos annetaan löysää, niin se ei riitä ja se näkyy helppoina virheinä, Hirvonen kertoo.

Tasovaihtelun arvellaan johtuvan korkeista ennakko-odotuksista. Hirvosen mukaan joukkueella on vielä mahdollisuus sarjanousuun, mutta se vaatii omalle pelitasolle nousemista.

– Se, miten me parhaimmillaan pelataan, se riittää tässä sarjassa ihan ketä vastaan vaan. Me olemme kaataneet kärkijoukkueita ja se vaatii hyvää peliä, mutta me pystymme siihen, Hirvonen sanoo.

Pelinjohtaja nostaa joukkueen vahvuudeksi lyöntivoiman ja sisäpelin.

– Pelitapa, mitä ollaan pelattu sisäpelissä, sitä meidän täytyy jatkaa ja luottaa siihen. Turhaan me liikaa sarjataulukkoa tuijotetaan. Sitten kun pelataan tietyllä tasolla, niin pisteitä kyllä tulee. Katsotaan sitten jossakin vaiheessa, että mikä on ero ylöspäin ja alaspäin, Hirvonen pohtii.

Simon Kirin seuraava peli on huomenna tiistaina kotikentällä Puijon Pesistä vastaan.

Muokattu 17.7 klo 12:25: Simon Kirin seuraava peli on tiistaina 18. heinäkuuta eikä perjantaina, kuten jutussa alunperin väitettiin.

Lisää aiheesta