Urheilu

TP-47: Tulevaisuudessa Lapin ykkösseura tulee Meri-Lapista

Haastavasta alkukaudesta huolimatta TP-47 on noussut jaloilleen ja haluaa näyttää, että Meri-Lapissa osataan pelata paikallisilla pelaajilla laadukasta jalkapalloa.

Seurassa on jo yli 500 pelaajaa. Kuva: Heidi Keskimaunu

Miesten jalkapallon Kakkosessa on käynnistymässä mielenkiintoinen vaihe. Kauden ollessa hieman yli puolivälin perussarjaa on jäljellä vielä yhdeksän pelin verran. TP-47:n valmentajan Janne Oksalan mukaan tässä vaiheessa sarja alkaa jakautua kahtia: osa pelaa paikkansa vakiinnuttamisesta ja osa kamppailee jatkopeleihin pääsystä.

– Tulevat kierrokset näyttävät, mikä on meidän suunta. Peli kerrallaan mennään, ei auta liikaa laskeskella ja yleensä lopputulema on se, minkä on ansainnut, Oksala toteaa.

Valmentajan mukaan tulevissa peleissä kiinnitetään huomiota siihen, kuinka otteluissa pelataan johtoasemassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme olleet kolmessakin pisteessä kiinni, mutta johtoasemassa pelaaminen ja vastustajan pelin tappaminen, se meillä pitää parantaa.

Nuoressa joukkueessa kypsiä pelaajia

Tähän mennessä joukkue on pelannut 13 ottelua, joista neljästä on tullut voitto, kolmesta tasapeli ja kuudesta tappio. Oksalan mukaan alkukausi oli todella haasteellinen sairastapausten vuoksi. Lisäksi monelle pelaajalle sarjataso on uusi, sillä joukkue koostuu nuorista, paikallisista pelaajista. Mutta juuri tästä syystä valmentaja on joukkueeseen erittäin tyytyväinen.

– On pystytty osoittamaan, että paikallisilla pelaajilla on ensinnäkin pystytty viime vuonna nousemaan valtakunnalliseen sarjaan ja että on pystytty pelaamaan ja voittamaan sarjan kärkijoukkueita, Oksala kertoo.

Valmentaja on mielissään myös joukkueen yhteishengestä. Oksalan mukaan joukkueen kapteenistossa olevat kemiläinen Jani Alaperä ja torniolainen Joona Konttajärvi ovat luoneet porukkaan hyvää henkeä ja yhtenäisyyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koppiin on aina mukava tulla. Huonotkin hetket jaetaan ja kestetään yhdessä. Vaikka puhutaan nuoresta porukasta, asiat on pystytty käsittelemään aikuismaisesti ja sitä kautta on löydetty itseluottamusta. Se on varmasti meidän isoin vahvuus, Oksala iloitsee.

Oksala kertoo, että myös Keijo Huuskon liittyminen valmennustiimiin on tuonut paljon uutta näkemystä ja vahvuutta joukkueeseen tällä kaudella.

– Keke on ammattipelaaja ja hänellä on pitkä kokemus esimerkiksi Norjasta ja Ruotsista, maajoukkueessakin pelannut, Oksala kertoo.

Tavoitteena Lapin ykkösseuraksi

TP-47:n kauden tavoitteena on pitää sarjapaikka. Pidemmällä tähtäimellä valmentaja toivoo, että joukkueen esimerkki kannustaa ja nostaa jalkapallon suosiota koko Meri-Lapissa. Oksalan mukaan nyt on näytetty, että alueen pelaajat pystyvät kehittymään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivomme, että mitä olemme näyttäneet, se poikisi itseluottamusta tuleville junioreille. Pitkään on ollut sellainen tilanne, että nuoret pelaajat ovat joutuneet lähtemään Ouluun tai Rovaniemelle hakemaan seuraavan askeleen uralleen. Nyt me pelaamme samassa sarjassa näiden joukkueiden kanssa.

Vaikka joukkueen nimi on Tornion Pallo -47, tarkoituksena on olla koko Meri-Lapin alueen oma joukkue.

– Tässä ei verkkarin väriin katsota, että oletko kemiläinen, torniolainen vai keminmaalainen. Meillä on kaikkia kopissa ja kaikki tulevat hyvin toimeen, Oksala kertoo.

TP-47 on kasvanut jo yli 500 pelaajan seuraksi ja seuran mukaan jalkapallon suosio on kovassa nousussa koko alueella. Tänä vuonna Kemi-Tornion alueella on mukana yli 1600 jalkapallon toimijaa, joka on reilut 500 enemmän kuin viime vuonna. Oksala toivoo, että jonain päivänä Meri-Lappi kasvaa pikkuveljen roolista ulos.

– RoPS on ollut tietynlainen isoveli Lapin alueella pitkään. Haluamme, että Meri-Lappi pistää kampoihin Rovaniemelle ja tulevaisuudessa ykkösseura tulee Meri-Lapista, eikä Rovaniemeltä, Oksala toteaa.

Tästä on kyse

TP-47 miesten edustusjoukkue

Maalivahdit: Härmä Jesse, Nousiainen Taneli, Peltokorpi Aki.

Hyökkääjät: Wiena Topias, Moilanen Ville, Marjamaa Samppa, Liimatta Luka, Gullsten Aleksi.

Puolustajat: Korkeamäki Henri, Isokangas Jesse, Alamäki Joonatan, Isomäki Aleksi, Iso-Koivisto Lauri, Teppola Niko.

Keskikenttä: Pikkukangas Juuso, Eskelinen Miika, Kerkelä Niklas, Koivisto Mikael, Koivumies Lauri, Konttajärvi Joona, Kulju Eerik, Erkinmikko Jerry, Harju Eino, Hägg Eemil-Oskari, Alaperä Jani,

Joukkueenjohtaja: Heikki Kerkelä.

Vastuuvalmentaja: Janne Oksala.

Valmentaja: Keijo Huusko.

Maalivahtivalmentaja: Tomi Alapekkala.

Lisää aiheesta