Paikallisuutiset

Torniossa työajalla vapaaehtoistyötä

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan Tornion toimipisteen henkilöstö jalkautui työpäivän ajaksi vapaaehtoistyöhön palvelutalo Saarenkotiin.

Heli Kallion ja Satu Rantajärven asemapaikka on keittiö, sillä naisten vastuulla on vohvelien paistami Kuva: Santeri Nikula

Torniossa palvelutalo Saarenkodissa oli poikkeuksellisia vieraita viime viikon perjantaina. Vakuutusyhtiö LähiTapiolan Tornion toimipisteen henkilöstö jalkautui työpäivän ajaksi vapaaehtoistyöhön palvelutalolle ja osallistui Vie vanhus ulos -kampanjaan talon asukkaiden kanssa.

Ohjelmassa oli ulkoilun lisäksi vohhvelin paistoa, seurustelua asiakkaiden kanssa, lehden lukua, bingoa, yhteislaulua, tietovisaa ja päiväkahvittelua.

Heli Kallion ja Satu Rantajärven vastuulla on vohvelien paistaminen. Naiset kertovat olevansa hyvällä mielellä päivässä mukana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minusta on ihanaa, että tällaisia juttuja järjestetään. On myös hienoa, että työnantaja on sellainen, joka pystyy tarjoamaan tällaisen mahdollisuuden, Rantajärvi sanoo.

Kallio kertoo arvostavansa vanhempia ihmisiä ja heidän kanssaan juttelemista.

– Täältä löytyi myös asiakas, joiden kanssa oli yhteisiä tuttuja. Toivottavasti tämä vierailu tuo vaihtelua vanhusten elämään ja toivottavasti he tykkäävät.

Palvelutalossa työskentelevät Paula Posti ja Marika Kokkonen sanovat, että kaikenlainen vapaehtoistoiminta on tervetullutta ja sitä otetaan mielellään vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Juuri vanhusten ulkoilutusta ja tämän kaltaista vapaehtoistoimintaa voi tehdä, sovitusti, naiset toteavat.

Lähitapiolan markkinointiasiantuntija Mirva Smeds kertoo, että heidän firmansa haluaa olla esimerkkinä muillekin yrityksille.

– Olisi kiva juttu, jos pystymme kannustamaan muitakin yrityksiä mukaan tällaiseen toimintaan, Smeds sanoo.

Smedsin mukaan ajatus vapaaehtoistyöstä on lähtenyt liikkeelle henkilökunnan toiveesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on mieluisa asia, että olemme päässeet tänne tänään vierailulle.

Viime vuonna Tornion LähiTapiola oli mukana SPR:n lipauskeräyksessä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä