Paikallisuutiset

Torniossa myös tytöt pelaavat jääkiekkoa

Tornio Ice Hockey Club todistaa, ettei jääkiekko ole vain poikien laji.

Tytöt harjoittelevat omalla vuorollaan Tornion Hannulamäen jäähallissa joka maanantai. Kuva: Santeri Nikula

Tornio Ice Hockey Club eli TIHC on vuonna 1976 perustettu jääkiekkoseura, joka on tarjonnut harrastetoimintaa tytöille vajaa viisi vuotta. Seura tekee yhteistyötä Haaparannan jääkiekkoseuran kanssa, ja harrastajia on yhteensä viisitoista tyttöä, joista kymmenen tulee Haaparannasta ja viisi Torniosta.

Ikäjakauma joukkueissa on iso, sillä työt ovat iältään 8-13-vuotiaita. Seuran toinen päävalmentaja Tuomas Kallio kertoo tyttöjen jakautuvan kahteen joukkueseen. Alle 15-vuotiaat pelaavat samassa joukkueessa, ja tästä ylöspäin joukkueet jakaantuvat iän mukaan eri joukkueisiin. Seurassa ei toistaiseksi ole yli 13-vuotiaita tyttöjä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tytöillä on omat harjoitukset aina maanantaisin viideltä, lisäksi on mahdollisuus osallistua poikien harjoituksiin. Iso osa tytöistä harjoitteleekin omien treenien lisäksi myös poikien kanssa.

– Riippuu paljon iästä, haluavatko tytöt osallistua poikien treeneihin. Laji näyttäisi olevan nosteessa myös tyttöjen keskuudessa, ja viime viikolla joukkueessa aloittikin yksi uusi tyttö, Kallio kertoo.

TIHC järjesti viime sunnuntaina jääkiekkoturnauksen Hannulanmäen jäähallissa. Turnaus on uusi innovaatio, ja siinä pelasi kolme joukkuetta kaksi peliä joukkuetta kohden. Turnauksessa pelasi ainoastaan tyttöjoukkueita.