Paikallisuutiset

Tornion Park Hotel vaihtaa omistajaa – Jorma Sankala vetäytyy eläkkeelle

Hotellin 30 työntekijää jatkavat yrityksessä vanhoina työntekijöinä.

Hotellissa on 100 huonetta, kaksi ravintolaa, 200 henkilön auditorio, 300 henkilön tapahtuma-areena ja useita kokoustiloja. Kuva: Santeri Nikula

Tornion Park Hotellin omistaja vaihtuu. Liki 30 vuotta hotellia luotsannut Jorma Sankala on myynyt liiketoiminnan kainuulaiselle hotelli- ja matkailualan toimija Lomana Oy:lle.

Park Hotellin 30 työntekijää jatkavat yrityksessä vanhoina työntekijöinä. Hotelli ja sen ravintolat jatkavat myös normaalisti toimintaansa liiketoimintakaupan jälkeen.

Uusi omistaja astuu ruoriin ensi maanantaista lähtien. Lomana Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kiiskilä luonnehtii hotellin sijaintia Tornio-Haaparannan kaksoiskaupungissa mielenkiitoiseksi sekä kehuu itse hotellia hyvin hoidetuksi ja hyväkuntoiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hotellissa on erinomaiset puitteet muun muassa hiljattain remontoitujen huoneiden, laadukkaiden ravintolapalveluiden sekä allasosaston ja monipuolisten kokoustilojen vuoksi, Kiiskilä listaa tiedotteessa.

Lomana on keskeinen toimija Ukkohallan matkailukeskuksessa, jossa se pyörittää muun muassa huoneistohotellia, ravintoloita, kylpylää ja keilahallia.

Elämäntyöstä luopuminen on haikeaa

Eläkkeelle vetäytyvä Jorma Sankala toteaa, että suurin syy hotellista luopumiseen on hänen ikänsä. Mies täyttää seuraavaksi 70 vuotta ja hänen mukaansa ikä alkaa vähitellen tuntua jo kropassakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minulla on tullut 50 vuotta täyteen hotelli- ja kapakkaelämää, niin eiköhän se riitä, vuodesta 1994 lähtien entistä Tornion kaupunginhotellia ja sittemmin Park Hotellia johtanut Sankala sanoo.

Hotellikiinteistön omistaa helsinkiläinen kiinteistösijoittaja Julius Juntunen. Juntunen ja Sankala ovat yhdessä omistaneet Park Hotel Oy:n, jota Sankala on pyörittänyt. Juntunen jatkaa uuden yrittäjän vuokranantajana.

Elämäntyönsä hotellissa tehnyt Sankala sanoo tunnelmien olevan tällä hetkellä haikeat. Hän on ollut ensimmäistä kertaa töissä Tornion kaupunginhotellissa jo 80-luvun alkupuolella.

Kemin Cumuluksessa vietettyjen vuosien jälkeen hän palasi takaisin Tornion kaupunginhotelliin vuonna 1994 ja on siitä lähtien johtanut hotellin toimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ehkä tämä haikeus kääntyy myöhemmin helpotukseksi. Haikeus tulee osittain siitäkin, että hotelli on vasta saatu erittäin hienoon kuntoon.

Uudelle omistajalle hyvin hoidettu hotelli

Sankala mainitsee, että hotelliin on investoitu vuosittain isoja summia, parhaimpina vuosina jopa 300 000 euroa. Hän sanoo jättävänsä uudelle omistajalle hyvin toimivan, nykyaikaisen hotellin ammattitaitoisine henkilökuntineen.

Hotellin johtajana viimeiset viisi vuotta toiminut Heidi Ylläsjärvi on vastannut hotellin kehittämistoimenpiteistä.

– Ilman näiden asioiden kehittämistä, ei kauppoja ehkä olisi syntynytkään. Tämmöisenä aikana on ehkä vaikea saada kauppoja aikaiseksi, joten siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen, Sankala toteaa.

Nyt tehdyn yrityskaupan myötä Lomana Oy:n budjetoitu liikevaihto ensi vuodelle on 5,5 miljoonaa euroa. Yhtiön tähtäimessä on laajentua Pohjois-Suomen matkailukeskuksiin ja kaupunkeihin tulevien vuosien aikana.

– Vaikka matkailussa palvelut ja elämykset tuotetaan paikallisesti niin kansainvälistyminen, digitalisaatio ja liiketoimintojen kehittäminen edellyttävät alalla riittävän suurta yrityskokoa, jotta näihin haasteisiin voidaan vastata, Lomanan hallituksen puheenjohtaja Kimmo Kyhälä toteaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä