Paikallisuutiset

Torniolaisille nuorille avataan palvelupiste – Ohjaamo auttaa kaikenlaisissa elämäntilanteissa

Ohjaamossa alle 30-vuotiaat nuoret saavat tukea, tietoa ja neuvontaa työhön, opiskeluun ja arkeen liittyvissä asioissa.

Ohjaamo mahdollistaa myös henkilökohtaisen asioinnin paikan päällä. Kuva: Karoliina Marttala

Tornioon perustetaan nuoria erilaisissa elämäntilanteissa opastava Ohjaamo. Kyseessä on matalankynnyksen palvelupiste, josta alle 30-vuotiaat nuoret saavat työhön, opiskeluun ja arkeen liittyvää tietoa, tukea ja neuvontaa.

– Ei välttämättä osata ilmoittautua esimerkiksi työnhakijaksi. Ohjaamon verkoston myötä asioita voi hoitaa esimerkiksi etsivän nuoristyön tai sosiaalityön kautta, Tornion kaupungin työllisyyspäällikkö Samuel Juntunen sanoo.

Ohjaamon on suunniteltu sijoittuvan Rajalla-kauppakeskukseen. Juntusen mukaan matalankynnyksen palvelupiste avataan viimeistään ensi vuoden alussa, jos kaikki etenee suunnitellusti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Paikka pitää olla hyvin helposti saavutettavissa. Se, että saadaanko me TE-toimisto kauppakeskukseen Ohjaamon yhteyteen, selviää marraskuun kuluessa.

Pistäytyä voi ilman ajanvaraustakin

Ohjaamoon siirtyy kolme Tornion kaupungin työllisyyspalvelujen nuorten asiakkuuksia hoitavaa työntekijää sekä kaksi hanketyöntekijää, jotka rekrytoidaan syksyn aikana.

Ohjaamon yhtenä tavoitteena on löytää nuorille sujuvia polkuja työelämään, nopeuttaa työn löytymistä ja vähentää työttömyyttä.

Juntusen mukaan nuorten asiointi työllisyyspalveluissa helpottuu. Ohjaamossa voi pistäytyä ilman ajanvarausta ja saatavilla on erityisesti nuorten asioihin paneutuneen monialaisen verkoston laaja osaaminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matalankynnyksen palvelupisteessä voi tavata myös esimesimerkiksi nuorisotyön, Kelan ja Työvoimalasäätiön sekä Lappian, Peräpohjolan opiston ja Lapin ammattikorkeakoulun työntekijöitä.

Ohjaamon perustaminen saa 360 000 euroa ESR-hankeavustusta.