Paikallisuutiset

Tervolalaisesta Miika Pallarista Lapin vuoden nuori yrittäjä – ”Mie olen kova kauppamies”

Vuoden yrittäjäpalkinnot on jaettu Lapin yrittäjäjuhlassa viikonloppuna.

Miika Pallari on valittu Lapin vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Kuva Kittilässä lauantaina pidetystä yrittäjäjuhlasta. Kuva: Lapin yrittäjät

Lapin yrittäjäpalkinnoista osui tänä vuonna yksi Meri-Lappiin. Lapin vuoden nuoreksi yrittäjäksi on valittu tervolalainen Miika Pallari. Hänen yrityksensä Vaihtoykköset oy toimii Pallarin omistamalla SEO-huoltoasemalla Tervolassa.

Yrityksessä toimii muun muassa huoltoasema, autokorjaamo ja robottiruohonleikkureiden asennuspalvelu avaimet käteen -periaatteella. Palkintoperusteluiden mukaan Pallari on aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti laajentanut Vaihtoykkösten palveluntarjontaa.

– Tykkään tehdä paljon töitä ja tykkään haasteista. Voi sanoa, että kaupan tekeminen on tullut minulle ihan äidinmaidossa, mie olen kova kauppamies, palkittu yrittäjä kuvaa Lapin Yrittäjien teettämällä videolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

” Vähän kuin heitettiin jokkeen, että opetteleppa uimaan”

Pallari on perustanut yrityksensä vuonna 2016. Ensimmäiset kaksi vuotta hän toimi yrittäjänä päivätyönsä ohella.

– Myin illat ja viikonloput autoja. Vuonna 2017 perustettiin autokorjaamo autoliikkeen yhteyteen.

Vuonna 2018 vuonna Pallari osti Tervolan SEO:n huoltoaseman liiketoiminnan itselleen. Yrittäjätaival ei ole ollut helppo monien ulkopuolisten haasteiden vuoksi.

– Vähän kuin heitettiin jokkeen, että opetteleppa uimaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden nuoren yrittäjän mukaan aika on ollut epävakaata koronasta ja energiakriisistä lähtien. Pallari sanoo, että viimeiset kolme vuotta on mennyt pelkästään selviytymiseen. Tulevaisuuden toiveena on stabiilimpi maailmantilanne.

– Voisi keskittyä yrittämiseen, eikä tarvisi koko aikaa yrittää selviytyä tämän myllerryksen keskellä. Voisi jatkaa haaveilua ja yrityksen kehittämistä, palkittu yrittäjä toteaa.

Lapin Vuoden yrittäjä -palkinto Inariin

Lapin Vuoden yrittäjä -palkinnon sai tänä vuonna Mari ja Jouko Lappalainen, jotka luotsaavat Nellim Wilderness Hotels & Safaris -nimistä yritystä Inarissa.

Kyseessä on perheyritys, joka on alusta lähtien suuntautunut maailmalle ja ulkomaan matkailijoihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– He ovat tunnistaneet Lapin vahvuudet ja onnistuneet valjastamaan niistä menestyvän matkailukeskuksen Inariin, Lapin yrittäjien toimitusjohtaja Elli-Noora Kauppinen kertaa palkintoperusteluita tiedotteessa.

Vuoden yksinyrittäjä Jukka Korhonen työskentelee Muoniossa. Hänen IT-alan yritys Trilobyte oy on kehittänyt laivakuljetusten kokonaishallinnan toiminnanohjausjärjestelmän. Korhonen myös hallinnoi ja kehittää järjestelmää.

– Trilobyte on esimerkki siitä, miten monipuolista osaamista Lapista löytyy sekä siitä, että Lapissa voi yrittäjänä sijoittua haluamalleen paikkakunnalle, kuten Trilobyten tapauksessa, Kauppinen toteaa.

Palkitut on valinnut Lapin Yrittäjien hallitus alueen yrittäjien tekemien ehdotusten pohjalta. Palkinnot jaettiin Kittilässä pidetyssä Lapin yrittäjäjuhlassa lauantaina.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä