Kulttuuri

Tapani Rantalan näyttely Torniossa vuosikymmenten jälkeen – muutama Tornio-aiheinen työ esillä ensi kertaa

Näyttely on esillä Galleria Tilassa marraskuun 25. päivään saakka.

Tapio Rantalan Rautatiesilta on ölyvärimaalaus vuodelta 1982. Kuva: Karoliina Marttala

Torniossa Galleria Tilassa meneillään oleva Tapani Rantalan (1934–2022) taidenäyttely koostuu maisema- ja luontoaiheista, akvarelli-, öljymaalauksista ja piirroksista. Galleriassa on esillä kaikkiaan 30 teosta.

– Jokivesi läikkyy ja vuodenajat vaihtuvat rantojen ruskaväreistä alkukesän valoon. Tuntureilla on kevättä ja Tornion tunnistaa jokirannoistaan, rautatiesilloista tai Alatornion kirkon tornista, tiedotteessa kuvataan.

Ylitorniolaislähtöisen Rantalan maalauksia on ollut edellisen kerran esillä Torniossa vuosikymmeniä sitten. Näyttelyyn on tuotu varastosta Tornio-aiheisia maalauksia, joista muutama on ensimmäistä kertaa esillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos alueen asukkaita käy näyttelyssä, niin varmistuu, mistä se on maalattu. Yleisö on aina kiinnostunut pohtimaan ja miettimään, onko maisemissa tuttuja paikkoja ja jos vaikka rakennuksiakin on kuvassa, niin paikka saattaa selvitä, näyttelyn järjestelyissä mukana oleva Rantalan ex-puoliso Aulikki Nukala sanoo.

Ylitorniolla, Helsingissä ja Rovaniemellä vaikuttanut Rantala on asunut ja työskennellyt myös Torniossa liki 10 vuoden ajan 1980-luvulla.

Näyttely on esillä Galleria Tilassa marraskuun 25. päivään saakka.

Hallituskatu 14, Tornio

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avoinna ti-pe 13-17, la 12-15.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä