SUP-lautailun ABC: Suositun lajin aloittaminen on näin helppoa

SUP-lautailu on viime vuosina saavuttanut valtavan suosion, ja hyvästä syystä.

Se tarjoaa ainutlaatuisen tavan nauttia vedestä ja samalla harrastaa kokovartaloharjoittelua ja uppoutua luontoon. Jos olet uusi SUP-lautailun harrastaja ja haluat päästä alkuun, tämä aloittelijan opas antaa sinulle kaikki olennaiset tiedot, joiden avulla voit aloittaa melontamatkasi.

Varusteiden valinta

Oikeiden varusteiden valinta on ratkaisevan tärkeää nautinnollisen SUP-lautailukokemuksen kannalta. Tärkeimpiä osia ovat SUP-laudan , melan ja henkilökohtaisen kelluntalaitteen valinta. Kun valitset melontalaudan, ota huomioon sellaiset tekijät kuten vakaus, koko ja vesityyppi, jossa aiot meloa. Aloittelijat valitsevat yleensä leveämmät ja pidemmät laudat vakauden parantamiseksi. Melan on oltava mukava kädessäsi ja säädettävissä pituutesi mukaan.

Ilmatäytteiset SUP-laudat ovat edullisin tapa aloittaa harrastus, ja ne on helppo varastoida pieneen ja napata mukaan repun tai muun laukun avulla.

Perustekniikat

SUP-lautailun perustekniikoiden hallitseminen on olennaisen tärkeää. Aloita harjoittelu tyynellä ja tasaisella vedellä ennen kuin uskaltaudut haastavampiin olosuhteisiin.

Aloita polvistumalla laudalle, asettamalla kädet hartioiden leveydelle toisistaan melan varaan ja nousemalla hitaasti ylös pitäen samalla tasapainoista asentoa. Käytä melontaan koko kehoa, myös keskivartalonlihaksia, ja pidä asento rentona. Harjoittele kääntymistä, pysähtymistä ja laudan ohjaamista eri suuntiin. Kun perustekniikat ovat kohdillaan voi laudan kanssa lähteä pitemmillekin retkille, tai kokeilla vaikka joogaamista SUP-laudan päällä.

Turvallisuusvinkkejä

Turvallisuuden on aina oltava etusijalla suppailussa. Varmista, että sinulla on aina oikein sovitettu kelluntalaite, varsinkin jos olet aloittelija tai liikut tuntemattomilla vesillä. Tutustu paikallisiin sääntöihin, sääolosuhteisiin ja mahdollisiin vaaroihin. Tarkista sääennuste ja vältä melomista äärimmäisessä säässä tai voimakkaissa virtauksissa. Nauti riittävästi nestettä, käytä aurinkovoidetta ja pidä mukanasi pilliä tai merkinantolaitetta hätätilanteita varten. Melo mahdollisuuksien mukaan kaverin kanssa, sillä se parantaa turvallisuutta ja lisää yleistä nautintoa.

Suositun SUP-lautailun aloittaminen on siis todella helppoa, eikä varustehankinnat ole kalliita. Halvimmillaan laadukkaan SUP-laudan voi saada jopa alle 200 eurolla Preeco.fi verkkokaupasta. Nappaa siis lauta kainaloon ja nauti Suomen kesästä täysin uudella ja mahtavalla tavalla.