Urheilu

Seurat huolissaan lasten ja nuorten harrastusten rajoittamisesta

Vuosi sitten Suomessa arvioitiin, että jopa joka kolmas lapsi ja nuori oli lopettanut harrastamisen eri lajeissa koronasulkujen takia. Määrä on valtakunnallisesti kymmeniä tuhansia.

Seurat vetoavat Pohjois-Suomen ja Lapin Aluehallintoviranomaiseen, ettei alueellamme enää kohdisteta lasten ja nuorten harrastamiseen liittyviä lisärajoituksia.
Seurat vetoavat Pohjois-Suomen ja Lapin Aluehallintoviranomaiseen, ettei alueellamme enää kohdisteta lasten ja nuorten harrastamiseen liittyviä lisärajoituksia.

Palloliiton Pohjoisen alueen seurat vetoavat Pohjois-Suomen ja Lapin Aluehallintoviranomaisiin, ettei jalkapallon ja futsalin harrastamista alueella enää rajoitettaisi, sillä lapset ja nuoret ovat kärsineet rajoituksista jo aivan kohtuuttoman suuresti.

Seurat ovat tarjonneet lapsille ja nuorille säännöllisen, turvallisen sekä vastuullisen harrastuksen, mikä on pitkällä tähtäimellä terveyden kannalta avainroolissa.

JO VUOSI sitten saatu tieto osoitti sen, että lasten ja nuorten harrastamisen rajoittamisen haitat ovat saatuja hyötyjä suuremmat. Urheiluseurat ovat toimineet vastuullisesti ja terveysturvallisesti ennakoiden koko pandemian ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuoret ovat herkässä iässä, jossa jo muutaman viikon tauko voi olla kohtalokas muun muassa harrastuksen lopettamisen ja mielenterveyden kannalta. Itsetunnon ja itseluottamuksen vahvistamisessa harrastamisella on keskeinen rooli, vaikuttaen siten myös koulumenestykseen.

Seurojen kokemuksen mukaan kaikki lapset ja nuoret eivät enää selviä takaisin liikunnan pariin. Tämä hinta on seurojen mielestä liian kova alueemme lasten ja nuorten maksettavaksi.