Urheilu

Seurakisat kannustavat urheilemaan matalalla kynnyksellä

Kemissä kisailtiin hyvässä hengessä.

Keskiviikon sateinen sää ei onnistunut nujertamaan kisaintoa Sauvosaaren kentällä.
Keskiviikon sateinen sää ei onnistunut nujertamaan kisaintoa Sauvosaaren kentällä.

Seurakisat ovat paikallistason kilpailumuoto, jossa lapsia ja nuoria rohkaistaan turvallisella ja iloisella tavalla monipuoliseen harrastamiseen kaikkialla Suomessa. Perhekeskeisyyttä korostetaan ottamalla vanhemmat mukaan aktiivisiksi toimijoiksi.

Kemissä kisat järjestettiin Sauvosaaren urheilukentällä keskiviikkona. Veitsiluodon Kisaveikkojen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Hannu Peurasaari kertoo, että seurakisat ovat hyvin matalan kynnyksen yleisurheilukisat, joissa kannustetaan lapsia liikkumaan.

–Kyseessä on koko perheen tapahtuma, monet tulevat sinne myös isovanhempien kanssa. Kisat ovat leikkimieliset ja kaikki osallistujat palkitaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peurasaari pitää huolestuttavana koululiikunnan vähäisen määrän.

–Kisat toivottavasti kannustavat lapsia liikkumaan. Urheiluseurojen tuottama tarjonta on arvokas lisä liikuntaan, Peurasaari toteaa.

Metsä Group ja Suomen Urheiluliitto eli SUL ovat mahdollistaneet tänä vuonna lasten ja nuorten valtakunnalliset seurakisat. Vuodesta 2011 järjestettyjä seurakisoja pidetään vuosittain noin 500 eri puolella Suomea. Kisoihin tavoitellaan kesän aikana noin 30 000 lasta ja nuorta. Osallistujat ovat iältään alle viidestä vuodesta noin viiteentoista vuoteen.

–Urheilun saralla saadut kokemukset ja opit kantavat läpi koko elämän. Haluamme olla osaltamme tukemassa lasten ja nuorten matalan kynnyksen urheiluharrastusta ja sitä kautta arjen hyvinvointia, Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine kertoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seurakisoissa lapsia huomioidaan ahkeruudesta, toisten huomioimisesta ja kovasta yrityksestä.

–Siellä tulevaisuuden nooralottanezirit, topiraitaset ja sarakuivistot saavat urheilukipinän. Tämän takia on tärkeää, että Seurakisoja järjestään kaikkialla Suomessa. Järjestävien seurojen ja kilpailujen määrää on tarkoitus tulevina vuosina kasvattaa merkittävästi, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo tiedotteessa.

Osanottajille jaettiin kisojen päätteeksi palkinnot. Kuvassa ikuistetaan mitalihetkeä.
Osanottajille jaettiin kisojen päätteeksi palkinnot. Kuvassa ikuistetaan mitalihetkeä.