Sähköautot yleistyvät

Olisiko sinunkin aika vaihtaa kulkuneuvo? Tässä vinkit rahoitukseen

Autorahoitukseen on nykyisin paljon eri vaihtoehtoja.
Autorahoitukseen on nykyisin paljon eri vaihtoehtoja.

MAINOS SUMMARUM

Muun muassa Netwheelsin ja Traficomin tilastojen mukaan uusien henkilöautojen käyttövoima muuttuu nopeasti. Suomessa uusien henkilöautojen ensirekisteröinneistä tammi-toukokuussa 2022 jo yli 13 oli ns. täyssähköautoja. Suhdeluku on noussut huimasti parissa vuodessa, sillä 2020 ensirekisteröidyistä henkilöautoista vain noin neljä prosenttia oli täyssähköisiä.

Autorahoitukseen on nykyisin paljon eri vaihtoehtoja.Autolaina on monelle uuden auton ostajalle varteenotettava vaihtoehto hankinnan rahoittamiseen. Summarumin palvelun kautta löydät helposti erilaisia vaihtoehtoja autolainalle. Voit itse valita rahoitettavan summan sekä laina-ajan, ja palvelu esittää näiden perusteella kuukausittaisen lainanhoitokulun.Vertaa lainoja eri tarjoajilta – se kannattaa, sillä luottojen marginaalit voivat vaihdella hyvinkin paljon.

Jos mietit auton hankinnassa kuluttamiseen meneviä euroja, niin hyvin karkealla tasolla automyyjät ovat laskeneet, että sähköautoissa sähköön menevä rahasumma on noin neljäsosa bensaan menevästä rahasummasta vastaavan kilometrimäärän ajettua. Tämä vertausluku on toki hyvin suuntaa-antava.

Bensiinikäyttöisten polttomoottoriautojen kulutus on sadalla kilometrillä keskimäärin seitsemän-kahdeksan litran luokkaa ja sähköautojen kulutusarviot ovat keskimäärin 15-18 kilowattituntia sadalla kilometrillä. Hyvin paljon laskelmiin vaikuttavat kuljettajan ajotyyli sekä sääolosuhteet. Täten esimerkiksi talvipakkasilla kulutusarviot voivat vaihdella kymmeniä prosenttejakin.

Mutta vaikka kulutusarvot nousevat, silti voi sanoa, että itse ajamiseen liittyvä kustannus on sähköautolla selvästi pienempi kuin polttomoottoriautolla. Polttonesteiden hinnat eivät voi laskea niin paljon tai toisaalta sähkön hinta nousta, jotta kulkemisen hinta sähkö- ja bensa-autolla tulisivat edes lähellekään samanhintaisiksi.