Kulttuuri

Rovaniemen teatteri saapuu Meri-Lappiin

Rakkaudesta lajiin -näytelmä esitetään Torniossa, Kemissä, Keminmaassa ja Simossa.

Rakkaudesta lajiin -näytelmässä on vauhdikkaita kohtauksia. Kuva: Petri Teppo

Esa-Matti Smolanderin ohjaama komedia sai kantaesityksensä Rovaniemen teatterissa syksyllä. Tämän päivän Lappiin sijoittuvan esityksen tärkeässä roolissa ovat henkilöhahmojen ohella lukuisat paikalliset toimijat. Näytelmä kertoo Haavikon perheestäm jossa Veikko-isälle elämän tärkein asia on teatteri. Tytär Idan elämän rakkaus on kuitenkin jalkapallo ja sen tarjoamat mahdollisuudet maailmalla.

Isä päättää laittaa kaiken peliin ja toteuttaa suuren unelmansa yhteisestä teatteriesityksestä tyttären kanssa. Samaan aikaan tytär antaa kaikkensa, jotta tekisi tärkeässä jalkapallo-ottelussa vaikutuksen kaupunkiin saapuviin jalkapallon kykyjenetsijöihin. Kaupungin säästökuuri ajaa urheilu- ja taidepiirit törmäyskurssille, ja myös isän ja tyttären välinen suhde alkaa saada kohtuuttomia kierroksia.

Nuorten teatterintekijöiden voimannäyte

Toivo joutuu vihdoin kohtaamaan oman menneisyytensä haamut, kun taas Idan on pakko tehdä valinta isänsä toiveiden ja omien haaveidensa välillä. Onko näyttämö liian pieni kummankin unelmille vai onnistuvatko isä ja tytär lopulta pelaamaan yhteen?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rakkaudesta lajiin on nuorten teatterintekijöiden voimannäyte. Näytelmäkirjailija-dramaturgi Veikka Heinonen, ohjaaja Esa-Matti Smolander sekä lavastaja-pukusuunnittelija Iida Ukkola ovat tämän hetken kiinnostavimpia nuoria, vastavalmistuneita teatterintekijöitä.

Toivo Haavikon roolin näyttelee Kari Koivukangas ja Ida Haavikon roolissa nähdään Karoliina Surma-aho. Esitykset ovat Torniossa tiistaina 14.11. kello 19 Seminaarin koulu, Keminmaalla keskiviikkona 15.11. kello 19 Vallenius Salissa ja torstaina 16.11. kello 19 Simossa Simon Pirtillä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä