Remonttilaina voidaan nostaa myös ilman vakuuksia - rakennuslainojen koroissa isoja eroja

Remonttilaina on pankin tarjoama lainatuote, joka voidaan nostaa remonttia varten vakuuksilla tai ilman.

MAINOS

Remonttilainaa voidaan käyttää kodin, mökin tai muun asunnon remonttia varten.

Tyypillisesti vakuudetonta remonttilainaa nostetaan 5 000 - 30 000 euroa. Vakuudellista remonttilainaa myönnetään 10 000 eurosta ylöspäin ja osa pankeista myöntää vakuudellista lainaa 15 000 eurosta alkaen.

Vakuudetonta remonttilainaa saatavilla säännöllisillä tuloilla

Vakuudetonta remonttilainaa myönnetään pankista, kun hakijalla on riittävästi säännöllisiä tuloja. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan ansiotulot, ei pääomatuloja.

Lainan saanti edellyttää puhtaita luottotietoja, kotipaikkaa Suomessa ja ikää vähintään 20-vuotta. Lainaa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten, joten tulojen määrä vaikuttaa paljon myönnetyn remonttilainan määrään.

Lainassa ei vaadita vakuuksia, sillä pankille riittää hakijan oma henkilökohtainen takaus lainalle. Käytännössä henkilötakaus tarkoittaa, että hakija on vastuussa itse aina lainan takaisinmaksusta. Lainaan voidaan liittää rinnakkaishakija, jolloin pankki saa lisäturvaa kahdesta tai useammasta maksajasta lainalle.

Kannattaako remonttilaina nostaa vakuuksilla vai ilman?

Jos hakijalla on riittäviä reaalivakuuksia vakuudellista lainaa varten, kannattaa remonttilaina nostaa vakuudellisena pankista. Tällöin lainan korko ja kustannus saadaan alhaisemmaksi, sillä pankin luottoriski on alhaisempi.

Sopivia vakuuksia remonttilainaan ovat oma asunto, kiinteistöt, mökki, metsätila ja arvopaperit. Pankit eivät anna vakuudelle täyttä vakuusarvoa, vaan usein niiden vakuusarvo vaihtelee 50 - 70 % välillä riippuen annettavasta vakuudesta.

Monella hakijalla ei ole riittävästi vakuuksia pankille, joten remonttilainaa haetaan ilman vakuuksia. Vakuudetonta remonttilainaa myöntävät sekä kotimaiset pankit kuin ulkomaiset digipankit suomalaisille asiakkaille.

Remonttilainan korko kannattaa kilpailuttaa, sillä korkotaso vaihtelee 4 - 20% välillä. Lainasumma vaikuttaa tarjottuun korkoon, mutta myös samalle lainasummalle tarjotaan hyvin erilaisella korolla eri pankeista lainaa.

Rakennuslaina joustavasti käyttöön

Remonttilaina voidaan nostaa mökin, saunarakennuksen tai muun kiinteistön rakentamista varten. Vakuudettomalla rakennuslainalla rahoitat joustavasti hyvin erilaiset rakennushankkeet.

Vakuudetonta lainaa rakentamista varten voidaan myöntää jopa samana päivänä, joten se sopii myös nopeisiin lainatarpeisiin. Jos hakijalla on esimerkiksi ylittynyt alkuperäinen rakennusbudjetti vakuudelliseen lainaan, voidaan vakuudettoman rakennuslainan avulla hoitaa projektia loppuun asti.

Vakuudettomalla lainalla voidaan rahoittaa kaikki rakentamisen kulut. Näitä voivat olla maa-alueen osto, työvoiman käyttö, rakennustarvikkeet ja muut materiaalit rakennusta varten.

Rahoitus nopeasti remonttiin

Vakuudettoman lainan suurimpia etuja on joustavuuden lisäksi sen nopeus. Koska lainaan ei vaadita vakuuksia, voivat pankit tehdä nopeasti lainatarjouksen usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainaa voidaan hakea nopealla verkkohakemuksella ilman liitteitä. Tähän menee tyypillisesti muutama minuutti. Heti hakemuksen lähettämisen jälkeen pankit lähettävät lainatarjoukset katsottavaksi, joten lainojen vertailu on myös erittäin nopeaa.

Lainatarjouksen yhteydessä lähetetään allekirjoitus linkki, jonka avulla voidaan allekirjoittaa lainasopimus. Allekirjoituksen jälkeen pankille tulee vielä lähettää tiedot omista tuloista liitteenä, jotta laina voidaan maksaa tilille. Usein rahat maksetaan tilille 1 - 2 arkipäivässä.

Korkotaso vaihtelee eri pankeissa

Pankkien tarjoama korko vaihtelee paljon remonttilainassa. Osa pankeista voi kilpailla suoraan korkomäärällä, jolloin lainaan voidaan saada alle 10% korkotaso.

Toiset pankit voivat tarjota suurempaa lainaa, mutta korkotaso on hieman edullisempia suurempi. Tämä voi olla hakijalle myös realistinen vaihtoehto, kun rakentamiseen varten tarvitaan riittävän suuri lainasumma käyttöön.

Lainan vertailu on maksutonta Nordsekin kautta (www.nordsek.com), joten kuluttaja voi rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja ennen lainan nostoa tilille. Usein remonttilainaa kannattaa nostaa sieltä, missä on tarjolla edullisin korko.

Remontti on fiksu investointi

Vaikka remontti on kuluerä, voi se olla oikein tehtynä erinomainen investointi. Asunnon tai mökin arvo määrittyy paljon kiinteistön kunnon perusteella, joten hyvässä kunnossa olevalle asunnolle tarjotaan parempaa hintaa.

Kun remontit tehdään tarpeeksi ajoissa kiinteistöön, ei pääse syntymään korjausvelkaa. Korjausvelka on usein kalliimpaa hoitaa jälkikäteen, sillä hyvin huollettu kiinteistö vaatii jatkossa vähemmän investointeja.

Voit rahoittaa remontilla talon peruskorjaukset, uudistaa lattiat ja seinät tai hankkia uuden keittiön kotiin. Moni nostaa remonttilainaa kylpytilojen korjaamista varten. Remontti parantaa suoraan omaa asumismukavuutta, mutta se myös nostaa asunnon myyntiarvoa.

Remonttilainan korko kannattaa aina vertailla

Lainan korko remonttia tai rakentamista varten kannattaa aina vertailla ennen pankin valintaa. Vertailu varmistaa, että hakijalla on sopivin tarjolla oleva lainatuote käytössä.

Vakuudettomien lainojen korkoa ja muita kuluja on hyvin helppo vertailla keskenään, kun lainaa haetaan vertailupalvelun kautta. Tällöin luotonantajat ovat edullisuus järjestyksessä vertailussa ja edullisin pankki on helppo löytää nopealla vilkaisulla.

Remonttilainaa nostetaan tyypillisesti isompi lainamäärä. Tyypillinen nostomäärä vakuudettomaan remonttilainaan on 5 000 - 20 000 euroa, mutta moni nostaa myös suurempia yli 25 000 euron kulutusluottoja remonttia varten.

Lainasumman ollessa suurempi, voi pienikin korkoero tarkoittaa pitkällä laina-ajalla suurta eroa hinnassa. Remonttilaina kannattaa kilpailuttaa, sillä usein kalleimman ja halvimman lainan hintaero on tuhansia euroja, isommissa lainoissa se voi olla jopa yli kymmenen tuhatta euroa.