Urheilu

Pesäpalloilijan talvi on pitkä ja pimeä – Simon Kiri lähtee tavoittelemaan sarjanousua

Uuden pelikauden alkamiseen on aikaa reilu kuukausi. Kesälajin pelaajat eivät talvisin juuri lepäile, vaan silloin kasvatetaan kuntoa ja hiotaan pelikuvioita.

Simon Kiri on järjestänyt joukkueen yhteisharjoituksia Iissä. Kuva: Janne Anttila

Pitkä ja pimeä talvi on takanapäin ja pesäpalloilijat tuskin malttavat odottaa pelikauden alkamista. Pelikausi ajoittuu yleensä toukokuun ja elokuun välille, joten pesäpalloilijan vuoteen mahtuu enemmän treeniä, kuin pelaamista. Lajiin sitoutumista mitataankin pimeänä talviaikana, kun illat ja viikonloput täyttyvät harjoituksista.

Pesäpallojoukkue Simon Kiri pelaa toiseksi ylintä sarjaa eli Ykköspesistä, joten harjoittelutaso pidetään ammattimaisena. Jokainen pelaaja käy itsekseen kahdesti viikossa juoksemassa ja voimaharjoittelemassa. Tähän päälle koko joukkueen yhteiset peliharjoitukset kahdesti viikossa ja pienemmällä kokoonpanolla yhdet lajiharjoitukset viikossa.

Treenien määrä viikossa on valtava, kun otetaan huomioon, että Kirin pelaajat ovat pesäpallon lisäksi kiinni opinnoissa tai työelämässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Välillä on taiteilua sovittaa menoja, mutta se on varmasti tottumuskysymys. Treeneissä saa kaikki kertoa, miten on mennyt ja samassa tilanteessa on kaikki. Aina löytyy vertaistukea, pelaaja Pekka Hepokangas toteaa.

Pekka Hepokangas lyöntiharjoitteluvuorossa. Kuva: Janne Anttila

Treenien lisäksi talvikaudella järjestetään useita leiriviikonloppuja sekä harjoitusotteluita. Vaikka harjoittelu on ammattimaista, pelaajat eivät pysty elättämään itseään urheilijana.

– Onhan se kovaa sitoutumista pojilta. On pyritty siihen, ettei heidän tarvitse maksaa pelaamisesta tällä sarjatasolla, mutta ei tästä vielä rahaa saa, valmentaja Janne Anttila toteaa.

Poikien jaksaminen on nyt paremmalla tasolla. Janne Anttila

Yhteistreeneihin oman lisänsä tuo se, että osa pelaajista asuu Simossa ja osa Oulun seudulla. Aiemmin porukka on kulkenut vuoroin Simossa ja vuoroin Kempeleessä. Tänä vuonna joukkue on kokeillut yhteisten treenien järjestämistä Iissä. Nykyinen järjestely on osoittanut kannattavuutensa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Säästetään pelaajien voimavaroja, kun ei uhrata aikaa tien päällä istumiseen. Huomaan, että poikien jaksaminen on nyt paremmalla tasolla, Anttila kertoo.

“Lähdetään tavoittelemaan yhdenlaista unelmaa”

Viime kaudella joukkue oli yhden pisteen päässä mahdollisuudesta kilpailla noususta Superpesikseen. Usean pelaajan loukkaantumisten vuoksi pudotuspelipaikka kuitenkin karkasi. Valmentajan mukaan viime kausi näytti sen, että joukkueella on mahdollisuudet mihin vain.

– Lähdetään tavoittelemaan yhdenlaista unelmaa. Meillä on kova tavoite, että päästäisiin Superpesiksen karsintoihin. Kun me nousimme vuonna 2018 Ykköspesikseen, tuli aikamoinen pesisbuumi ja nyt pitää tehdä jotain, että buumi jatkuu, Anttila kertoo.

Simolainen yleisö on kannustava, mistä tykkään. Pekka Hepokangas

Myös Hepokankaalla on positiiviset odotukset tulevasta kaudesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tulisi aurinkoinen kesä ja olisi mahdollisimman paljon katsojia peleissä. Simolainen yleisö on kannustava, mistä tykkään, Hepokangas toteaa.