Urheilu

Paikallisista Hippo-kisoista Suomen mestariksi – seuraava tavoite EM-kisat

Yleisurheilija Saana Peuran seuraava tavoite on saada kisapaikka heinäkuussa järjestettäviin nuorten EM-kisoihin.

Saana Peura edusti Suomea viime vuonna Barents Games -urheilutapahtumassa Norjassa. Tuolloin kotia tuli 1 kulta, 4 hopeaa ja 1 pronssi. Kuva: Saana Peuran kotialbumi

Tervolan Terävää edustavan yleisurheilijan Saana Peuran tulevan kisakauden tavoite on selvä. Parikymppisen nuorukaisen tähtäimessä ovat keskikesä ja nuorten EM-kisat.

– Tänä kesänä EM-kisat ovat Espoossa. Se on aika iso tavoite, mutta sitä kohti mennään ja katsotaan, mihin taidot ja hypyt riittävät, Peura kertoo.

Peuran lajeina ovat pituushyppy, 3-loikka ja korkeushyppy. EM-kisojen lisäksi Peura aikoo osallistua muun muassa Lahdessa heinäkuussa pidettäviin Kalevan kisoihin sekä Tampereella elokuun loppupuolella nuorten SM-kilpailuihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Se on aika iso tavoite, mutta sitä kohti mennään ja katsotaan, mihin taidot ja hypyt riittävät. Saana Peura

Peura on valmistautunut kuukauden päästä alkavaan kauteen ahkerasti. Hän harjoittelee kuudesti viikossa valmentaja Markku Halosen johdolla.

– Treenit ovat monipuolisia. Kun kisakausi lähestyy, lisäämme tehoja ja lyhennämme treenejä, Peura kertoo.

Treenimaisema on vaihtunut viime syksynä Tervolasta Rovaniemelle opintojen vuoksi. Luokanopettajan opinnot Lapin yliopistossa ovat yhdistyneet urheilun kanssa Peuran mukaan melko kivuttomasti.

– On sujunut odotettua paremmin. Lukion aika oli paljon rankempaa. Nyt tuntuu, että on hyvin sumpiliutunu yhteen, Peura pohtii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäiset kilpailut Hippo-kisoissa

Yleisurheilu on vienyt Peuran mukanaan jo lapsena. Pari-kolmevuotiaana hän osallistui ensimmäistä kertaa paikallisiin Hippo-kisoihin ja vanhemmat ovat kuljettaneet häntä Tervolan Terävän urheilukerhoissa.

Yläasteelle siirtyessä mukaan tuli valmennus ja urheilusta tuli tavoitteellisempaa. Urheilun viehätys piilee Peuran mukaan itsensä haastamisessa.

– Pystyy haastamaan itseään ja kehittymisen näkee tuloksissa selkeästi. Menestys on se, mitä tavoitellaan urheilussa, se antaa voimaa treenata, Peura toteaa.

Ja menestystä on nuorelle naiselle tullutkin, muun muassa yhdeksän SM-mitalin verran. Niistä kirkkaimman Peura voitti 3-loikasta vuosi sitten helmikuussa. Suomea hän on edustanut viime syksynä Barents Games -urheilutapahtumassa, joka on suunnattu Pohjois-Kalotin nuorille urheilijoille. Norjassa järjestetystä kilpailusta Peura toi kotiin yhden kultamitalin, neljä hopeaa ja yhden pronssin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peura kertoo olevansa kiitollinen saamastaan tuesta.

– Haluan kiittää Tervolan Terävää. Seura tukee erittäin hyvin urheilijoita ja mahdollistavat urheilun käytännössä, Peura kertoo.

Lisää aiheesta