Paikallisuutiset

Näin hiihtolomaa vietettiin Meri-Lapissa – katso kuvat

Meri-Lapissa riitti hiihtolomalaisille tekemistä.

Vincent Junttila ja Ingela Johansson nauttivat keväisestä päivästä. Junttilan mukaan laskettelussa parasta ovat vauhti ja erilaiset rampit. Kuva: Heidi Keskimaunu

Hiihtolomaviikon aloitus oli sään puolesta mitä mainioin ulkoilemiseen! Keminmaan Kallinkankaalle oli maanantaina saapunutkin runsaasti lomalaisia laskettelemaan ja nauttimaan ulkoilmasta.

Ingela Johansson ja Vincent Junttila olivat tulleet Torniosta laskettelemaan ensimmäistä kertaa tälle talvea. Parivaljakko aikoi käydä hiihtoloman aikana laskettelemassa vielä muuallakin Lapissa.

– Käydään joku päivä Aavasaksalla ja jos kerkeää, niin Ylläksellä, Johansson kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alisa Heiskari ja Topi Haapaniemi ratkaisemassa pakohuonepelin arvoituksia Simossa. Kuva: Henni Vartiainen

Simossa oli järjestetty lomalaisille muun muassa tivoli-aiheinen pakohuonepeli. Vapaa-aikaohjaajan Henni Vartiaisen mukaan pelin tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon pisteitä, jotta pelaaja pääsisi tivoliin ”töihin”.

Pakkanen paukkui, mutta sen ei annettu häiritä. Kuva: Heidi Keskimaunu

Pakkanen kiristyi melko nopeasti, mutta se ei haitannut innokkaimpia luistelijoita! Tornion ja Haaparannan kaksoiskaupunkien Talvihehku-tapahtumakokonaisuuteen liittyen tiistaina järjestettiin höntsäluistelua jäähallin ulkojäällä. Leikkimielisen matsin jälkeen porukka suuntasi paistamaan makkaraa läheisen nuorisotalon kodalle.

– Haluttiin tarjota hiihtolomalle mukavaa tekemistä ja ulkoilua myös heille, jotka eivät lähde reissuun, kertoo nuoriso-ohjaaja Inka Mesilaakso.

Helmi Yrjänheikin harrastustausta cheerleadingissa oli hyödyllinen pariakrobatiassa. Isä Jorma Yrjänheikki oli innoissaan mukana. Kuva: Heidi Keskimaunu

Kemissä puolestaan haastettiin lomalaisten tasapainoa, sillä Huvikummussa järjestettiin keskiviikkona pariakrobatiaa. Paikalle oli saapunut Helmi ja Jorma Yrjänheikki viettämään keskinäistä laatuaikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Helmi harrastaa cheerleadingia ja kun oltiin vapaalla, niin ajateltiin tulla kokeilemaan, Jorma Yrjänheikki toteaa.

Hiihtämisen lisäksi Sami Kämäräisen hiihtolomaan kuului myös ulkoilu lasten kanssa. Kuva: Heidi Keskimaunu

Ympäri Meri-Lappia järjestettiin siis pitkin viikkoa monenlaista aktiviteettia sekä tapahtumia, mutta myös perinteinen hiihtäminen kuului monen lomaan. Tervolassa kirkonkylän ladulle oli tullut hiihtämään Sami Kämäräinen.

– En ole oikein ikinä tykännyt hiihtämisestä, muuta viime keväänä innostuin. Se on niin kokonaisvaltaista, Kämäräinen toteaa.

Mikäs sen parempaa, kuin nauttia itse paistettu makkara? Kuva: Heidi Keskimaunu

Ladun varrella tuoksui savu, sillä viereiselle laavulle oli saapunut Lapinniemen päiväkodin henkilökuntaa ja lapsia paistamaan makkaraa. Innokkaimmat lapset malttoivat tuskin odottaa sopivaa hiillosta.