Ajankohtaista

Muutoksia Kelan aukioloaikoihin Meri-Lapissa

Kela ottaa käyttöön kerran viikossa toteutuvan ajanvarauspalvelun Kemissä ja Torniossa.

Kelan palvelupiste Torniossa on avoinna maanantaista tiistaihin klo 9-12. Keskiviikkoisin toimipiste palvelee ainoastaan ajanvarauksella. Kuva: Santeri Nikula

Kelan palvelupisteiden aukioloajat muuttuvat Kemissä ja Torniossa 1. lokakuuta alkaen. Kela palvelee lokakuun alusta alkaen ilman ajanvarausta kahtena päivänä viikossa, sekä ajanvarauksella kerran viikossa. Tähän asti vuoronumeropalvelua on saanut kolmena päivänä viikossa sekä Kemissä, että Torniossa.

Pohjoisen asiakaspalveluyksikön johtaja Anne Penttilä perustelee aukioloaikojen muutosta palvelu- ja asiointitarpeiden muutoksella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakkaiden palvelu- ja asiointitarpeet ovat viime vuosina muuttuneet. Palvelemme jatkossakin Kemissä ja Torniossa kolmena päivänä viikossa, mutta korvaamme yhtenä päivänä vuoronumerolla toimivan palvelun ajanvarauspalvelulla. Näin pystymme paremmin vastaamaan ajanvaraus- ja puhelinpalvelun kasvavaan kysyntään, Penttilä kertoo.

Kelan palvelupisteessä Kemissä Meripuistonkadulla saa jatkossa henkilökohtaista neuvontaa ilman ajanvarausta keskiviikosta torstaihin kello 12–16 välillä. Perjantaisin Kela palvelee ajanvarauksella. Palvelupisteessä voi asioida myös asiakastietokoneella keskiviikosta perjantaihin kello 12–16.

Tornion palvelupisteessä Laivurinkadulla saa jatkossakin henkilökohtaista neuvontaa ilman ajanvarausta maanantaista tiistaihin kello 9-12. Myös itsenäinen asiakastietokoneilla työskentely onnistuu samaan aikaan. Keskiviikkoisin Kela palvelee ainoastaan ajanvarauksella.

Useimmat Kela-asiat hoituvat puhelimitse ja verkossa

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa joko puhelimitse tai verkossa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Kelan puhelinpalvelu on avoinna päivittäin kello 9–16. Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Tarvittaessa puhelinpalvelussa voi jättää myös suullisen hakemuksen, mikäli muu asiointitapa ei ole mahdollinen.

Kelan puhelinpalveluun voi varata myös puhelinajan, jolloin Kelasta soitetaan asiakkaalle sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata verkossa tai soittamalla puhelinpalveluun.