Mielipiteet

Mittasuhteilla on merkitystä

Tiedättekö sen tunteen kun aamulla herää ja maailman paino tuntuu tavattoman raskaalta? Kun avaa silmät unenpöpperöisenä, huomaa olevansa elossa ja toteaa ”Nyt se päivä vasta menikin pilalle.”

Yhdestä ihmisestä voi tuntua usein siltä, kuinka kaikki omat ponnistukset ja tavoitteet olisivat merkityksettömiä. Maailmassa kaikki menee koko ajan päin prinkkalaa ja vaikka kuinka asioiden haluaisi olevan toisin, ei tavallinen kansalainen ole muuta kuin pisara meressä. Laineiden vietävänä.

Sosiaalisen median tultua arkipäiväiseksi ja älylaitteiden yleistymisen myötä on ihmisellä aina koko maailman huolet yhden painalluksen takana. Uutiset suoltavat katastrofinkäryistä kalabaliikkia. Ihmiset osaavat osoittaa epäinhimillisyytensä aina toistaan erikoisemmilla tavoilla. Positiiviset asiat ovat harvassa ja nekin osaa joku kääntää negatiivisiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitä yksi ihminen voi tehdä? Olenko tuomittu vain katsomaan vierestä, kun kaikki väistämättä ajautuu hornaan ja kaikki mitä olen tehnyt ja mistä välitän katoaa?

Tähän synkkään ajatusten kurimukseen on helppo ajautua. Tiedän kokemuksesta. Mikä neuvoksi? Ajoittain on syytä kaventaa perspektiiviä ja rajata maailmaa. Keskittyä siihen minkä voi tavoittaa.

Meri on kovin suuri määrä vettä, kun sitä katsoo kokonaisuutena. Vesi laskee merestä kuitenkin jokiin ja niistä järviin. Pisarallakin alkaa olla merkitystä, kun mittasuhteet pienenevät.

Välinpitämättömäksi ei pidä alkaa. Asioista pitääkin kantaa huolta. Niihin ei kuitenkaan kannata hukuttautua. Se, että on tietoinen siitä mitä muualla maailmassa tapahtuu on hyvä ja antaa näkemystä. On silti paras kuitenkin keskittyä siihen mihin voi vaikuttaa ja missä sinä olet enemmän, kuin pisara. Antaa meren lainehtia. Sen sijaan, että hakee somesta jotain mistä pahoittaa mielen, voi sen energian valjastaa johonkin positiiviseen nyt ja tässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tee vaikkapa jotain mukavaa läheisellesi. Se vaikuttaa. Vaikkei siitä uutisartikkelia saisikaan, on se jotain minkä merkitys näkyy, siellä missä se on tärkeintä. Omassa lätäkössä. Muiden pisaroiden kanssa.