Paikallisuutiset

Mira Sunnarille KEKSI-musiikkipalkinto

Toiseksi tuli Aawastock-festivaali ja kolmanneksi rautalanka- ja surforkesteri The Jarnos.

Palkintoperusteluissa kerrotaan, että  Mira Sunnaria on kuultu lähiaikoina muun muassa laulamassa Jukka Virtasen sanoituksia Punaisten Delffiinien kanssa Kemissä ja esittämässä Arto Tiesmaan säveltämää ja päivittämää Keksin Laulua konserteissa Tornionlaakson molemmin puolin.
Palkintoperusteluissa kerrotaan, että Mira Sunnaria on kuultu lähiaikoina muun muassa laulamassa Jukka Virtasen sanoituksia Punaisten Delffiinien kanssa Kemissä ja esittämässä Arto Tiesmaan säveltämää ja päivittämää Keksin Laulua konserteissa Tornionlaakson molemmin puolin.

TorniolaiselleMira Sunnarille on myönnetty tämän vuoden KEKSI-musiikkipalkinto. Kyseessä on vuosittain jaettava huomionosoitus pohjoisessa kevyessä musiikissa vaikuttavalle ja ansioituneelle henkilölle, yhtyeelle, yhteisölle tai yritykselle.

Palkintoperusteluissa kerrotaan, että Sunnaria on kuultu lähiaikoina muun muassa laulamassaJukka Virtasen sanoituksia Punaisten Delffiinien kanssa Kemissä ja esittämässä Arto Tiesmaan säveltämää ja päivittämää Keksin Laulua konserteissa Tornionlaakson molemmin puolin.

Palkintoperusteluiden mukaan laulajattaren juontopestiKari Lumikeron juontajaparina kotikaupunkinsa Tornion 400-vuotisjuhlinnassa oli myös onnistunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta, kun Sunnari valittiin tangokuningattareksi.

Toiseksi 8-jäseninen raati arvostiAawastockin. Kaksipäiväinen festivaali teki viime kesänä paluun Aurinkovaaralle 13 vuoden tauon jälkeen. Monipuolisessa tapahtumassa kuultiin ympäristöarvoja kunnioittaen muun muassa kotimaista vaihtoehtorockia ja indiemusiikin uusia tulokkaita.

Kolmanneksi tuli kemiläinen rautalanka- ja surforkesteri The Jarnos, joka vaalii kunniakkaasti perinteitä, kitaristi Jarno Tiihosen johdolla. Yhtye on julkaissut kaksi mainiota albumia, joista Surfin`Beatles on vienyt miehet soittokeikalle jopa Beatlesin kotipesään Liverpoolin Cavern-klubille.

Vuonna 2022 Väylän Pyörteen tuomaristo halusi erikseen vielä muistaa Keksi-erikoispalkinnolla Arto Tiesmaata, jonka Keksin Laulu-levytys ja kolme konserttia tänä vuonna juhlistivat hienosti 400-vuotissyntymävuottaan viettävää Antti Mikkelinpoika Keksiä, joka on antanut nimensä nyt jaetullekin musiikkipalkinnolle.