Paikallisuutiset

Meneekö kemiläisiltä nuorilta luvattu pizzailta sivun suun?- Meripuiston leikkikentällä ja ravintolan pihalla tehty ilkivaltaa: ” Ei tämä ainakaan edesauta nuorten palkitsemista”

Ravintola Puistopaviljongin ulkovarastosta viedyt tuopit oli hajoitettu ravintolan pihalle, läheiseen puistoon ja leikkikentälle viikonlopun aikana.

Yrittäjä Kauko Hyvärinen huomasi heti lauantaiaamuna töihin tullessaan ilkivallan jäljet. Rikotut tuopit ja sikin sokin heitellyt tuolit olivat heti vastassa ravintola Puistopaviljongin pihatiellä. Lasiroskaa ja hävitystä näkyi myös läheisellä Meripuiston leikkikentällä ja muualla puistossa.

– Leikkikentällä olevt lapsethan ovat nyt vaaravyöhykkeellä. Lasinsirut eivät välttämättä mene kengästä läpi, mutta jos lapsi vaikka kaatuu, niin käteen voi tulla haava, Hyvärinen sanoo.

Myös koirien tassut voivat olla vaarassa, sillä lasinsirua on pitkin Meripuistoa, jossa ihmisillä on tapa ulkoilla lemmikkiensä kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikkia lasinsirujahan ei onnistu mitenkään saamaan pois.

Rikottu lamppu kertoo kutsumattomista vieraista. Kuva: Kauko Hyvärinen

Hyvärinen kertoo, että tuopit oli haettu ravintolan ulkovarastosta. Sieltä oli otettu myös tuoleja ja kuljetushäkkejä, jotka oli heitelty pitkin ravintolan pihaa ja Meripuistoa. Ilmeisesti myös leikkipuiston välineitä on osittain hajoitettu.

Hyvärinen lupasi alkukesästä palkita kemiläiset nuoret pizzaillalla hyvästä käytöksestä. Edellisinä kesinä haasteena on ollut muun muassa mopoilla ajelu puistoissa ja muissa kielletyissä paikoissa.

– Ei tämä ainakaan edesauta nuorten palkitsemista, mies toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilkivallan taloudelliset seuraukset ei ole isot, mutta siivoaminen on aiheuttanut työtä. Kuva: Kauko Hyvärinen

Hyvärisen mukaan läheisen leikkikentän uusi köysirata on mukava juttu lapsille, mutta se tuonut tullessaan myös ikäviä lieveilmiöitä.

– Alueesta on tullut monella tapaa levoton, kun 14-, 15- ja 16-vuotiaat kollit parkkeeraavat puistoon iltasella. Meininki on köysiradan asentamisen jälkeen oleellisesti muuttunut.

Päätös nuorten palkitsemista tehdään hieman myöhemmin syksyllä yhdessä Kemin kaupungin kanssa.