Paikallisuutiset

Matkailun kehittäminen on Jenni Rissasen intohimo

Meri-Lapin matkailun kehittämisessä vierähti kymmenen vuotta ja nyt tähtäimessä on Kukkolaforsenin matkailun edistäminen.

Rissasen mukaan on hienoa olla mukana tuottamassa iloa ja elämyksiä asiakkaille. Kuva: Santeri Nikula

Keminmaalainen Jenni Rissanen on vajaan vuoden verran työskennellyt myyntipäällikkönä Kukkolaforsenilla Ruotsin puolella. Rissasella on kymmenen vuoden kokemus matkailun kehittämisestä Meri-Lapissa ja kokee olevansa nyt osaamisensa ytimessä.

– Olen todella tyytyväinen siihen, mitä olen oppinut ja nyt pääsen käyttämään sitä. Välissä miettii, että voiko työnteko olla näin helppoa. Tiedän mitä pitää tehdä ja saan tehdä sitä, mitä haluan, Rissanen iloitsee.

Rissasen työnkuvaan kuuluu Kukkolaforsen Turist & Konferensin palvelujen ja ohjelmien myynti sekä markkinointi. Työ on tähän mennessä kuljettanut Rissasen muun muassa suurille matkailumessuille Saksaan. Tämän tyyppistä työtä Rissanen oli juuri aloittamaisillaan Meri-Lapin Matkailussa, mutta matkailyhtiö hakeutuikin alkuvuodesta konkurssiin. Työstä saatua kokemusta voi kuitenkin ammentaa nyt Ruotsin puolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rissanen sanoo, että töiden aloittaminen Ruotsin puolella oli kuitenkin kuin hyppy syvään päätyyn, vaikka ala ja alue on ollut jo ennestään tuttu.

– Jännitti ja pelotti oikeastaan todella paljon, kieli etenkin. Tottakai ruotsia on vähän koko ajan käyttänyt, mutta ei päivittäin. Mutta totesin sitten, että se ei ole este, vaan mahdollisuus, Rissanen hymähtää.

Rissanen kertoo matkailualalla työskentelyssä viehättävän se, että saa olla tuottamassa iloa ja elämyksiä ihmisille kehittämällä matkailutuotteita ja myös konkreettisesti viemällä matkailijat ulos luontoon.

– Saa kohdata ihmisiä oikeasti, Rissanen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhteistyötä Tornionjoen yli

Rissasen mukaan aina auki oleva ja kuohuva koski on matkailuvaltti. Kukkolaforsenilla tehdäänkin töitä sen eteen, että alue olisi ensi keväästä alkaen auki ympäri vuoden.

– Se on aika selvä tavoite, että kiireisten sesonkien lisäksi saadaan hiljaisempiinkin aikoihin jatkuvaa virtaa, että saadaan pidettyä henkilökunta ympärivuotisesti töissä.

Vaikka ura on kuljettanut valtakunnan rajan toiselle puolelle, kontaktit Meri-Lappiin ovat edelleen arvokkaita.

– Yhteistyökumppani joen toiselta puolelta tuo tänne moottorikelkat ja käyttää asiakkaita safarilla, Kemissä käydään Lumilinnalla ja Simossa porotilalla, Rissanen luettelee.