Paikallisuutiset

Mäntylän uuden Salen avajaiset kiinnostivat satoja ihmisiä Kemissä

Vanha myymälä on suljettu ja sen henkilökunta on siirtynyt työskentelemään uuteen 350-neliöiseen myymälään.

Avajaisipäivänä väkeä oli kaupassa tungokseen asti. Kuva: Karoliina Marttala

Osuuskauppa Arina on avannut tänään uuden Salen Kemin Mäntylään. Avajaiset saivat kemiläiset liikkeelle, sillä paikan päällä oli heti aamupäivästä satoja ihmisiä.

– Näyttää äkikseltään hyvältä ja makkaraakin sai tuossa heti alkuun, niin tämähän on hyvä päivä. Energiatehokas talo poikkeaa ulkonäöltään hieman tavallisesta, siihen on varmaan tottuminen, Pauli Porkka toteaa.

– Tämä on melkolailla Syväkankaan Salen kopio, varmaan tehty energiasäästösyistä samalla muotilla, Jari Sieppi pohtii lähikaupastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pauli Porkka ja Jari Sieppi osasivat odottaa, että tarjoilut ja tarjoukset vetävät väkeä avajaisiin. Kuva: Karoliina Marttala

Miehet eivät olleet yllättyneet avajaisten väkimäärästä.

– Kyllähän se on tiedossa, että kun on nähtävää, tarjottavaa ja tarjouksia, niin ihmiset tulevat, Porkka toteaa.

Avajaistarjoukset kiinnostivat

Kemissä toisella puolella kaupunkia asuva Eeva Vanhatalo kertoo tavallisesti käyvänsä Prismassa kauppa-asioilla, mutta nyt avajaistarjoukset houkuttelivat Mäntylään. Hän osasi odottaa, että avajaisissa väkeä riittää.

– Yllätti kuitenkin, että väkeä on näin paljon. En tiedä, mihin asti isäntä joutui viemään auton parkkiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avajaispäivän tarjoukset houkuttelivat Eeva Vanhatalon paikan päälle. Kuva: Karoliina Marttala

Väkimäärä oli yllätys myös Anne Kauraselle.

– Oli niin paljon porukkaa, että en jaksanut oikein kierrellä myymälässä. Otin tarjoustuotteet ja menin suoraan kassalle.

2,9 miljoonan euron investointi

Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso sanoo, että avajaispäivän suosioon on osattu varautua viime kuussa pidettyjen Keminmaan Salen avajaisten perusteella. Siellä väkeä kävi yhteensä pari tuhatta päivän aikana.

– Ehkä ei kuitenkaan osattu ajatella, että täällä on heti alussa näin paljon porukkaa, Savilakso sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudessa kaupassa on myymäläpinta-alaa noin 350 neliötä. Investointi on tullut maksamaan noin 2,9 miljoonaa euroa. Vanhan myymälän henkilökunta on siirtynyt työskentelemään uuteen liikkeeseen.

Uudessa kaupassa on myymäläpinta-alaa noin 350 neliötä. Kuva: Karoliina Marttala

Ekologinen myymälä

Kaupan ikkunattomuus on puhuttanut ainakin sosiaalisessa mediassa. Avajaisissa Katja Savilakson korviin palautetta julkisivusta ei tullut. Hän huomauttaa, että yleensä myymälärakennuksessa olevat ikkunat ovat ummessa.

– Tietenkin energiatehokkuus on yksi asia, jota todella haluamme tässä varmentaa. Meidän täytyy saada yksiköt toimimaan niin, että ne eivät vie turhaan energiaa.

Uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Tässä on monta asiaa ja elementtiä, joka puoltaa energiatehokkuutta eikä me haluta sitä tietenkään rikkoa myöskään kiinteistön osalta.

Savilakso kertoo, että uusi ekologinen myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä.

– Näin myymälä vie osaltaan kohti Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä.

Seuraavia Salen avajaisia vietetään Torniossa 25. päivä toukokuuta.