Urheilu

Maailman paras jääpallomaalivahti Emilia Piekkari panostaa seuraavaksi jääkiekkoon

16-vuotias Emilia Piekkari hakee seuraavaksi haasteita jääkiekosta.

Piekkari on nykyään mukana myös jääkiekon N18-maajoukkueessa. Kuva: Sofia Pohjanen

Keminmaalaisen Emilia Piekkarin elämäntilanne on kuin kenellä tahansa 16-vuotiaalla. Peruskoulu on juuri päättymäisillään ja edessä häämöttää muutto toiselle paikkakunnalle jatko-opintojen perässä. Piekkari on hakenut Oulun urheilulukioon ja kouluvalintaan on vaikuttanut hänen urheilijataustansa jääkiekossa sekä jääpallossa.

Piekkari on nimittäin palkittu jääpallomaalivahti. Hän on pelannut jääpalloa sekä nuorten että naisten maajoukkueissa sekä Veitsiluodon Vastuksessa. Tuorein mitali on tämän kevään MM-kisoista, jossa hän oli mukana nappaamassa hopeaa naisten kisoissa sekä pronssia T–17-joukkueessa. Samoissa kisoissa hänet valittiin myös naisten sekä tyttöjen parhaaksi maalivahdiksi.

– En osannut odottaa valintaa, mutta hyvältä se tietenkin tuntui, Piekkari toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Piekkari on valittu jääpallossa parhaaksi maalivahdiksi muun muassa vuonna 2022. Kuva: Emilia Piekkarin kotialbumi

Tämä kevät on vain jäävuoren huippu. Mitaleita ja parhaan pelaajan valintoja on kertynyt muistakin kisoista. Jääkiekossa tuorein mitali on tämän vuoden Euroopan nuorten olympiafestivaaleilta Itävallasta.

– Se on turnaus, jossa U16-tytöt pelaavat toisia Euroopan maita vastaan. Sieltä voitettiin pronssia, Piekkari selventää.

Piekkari on ollut jääkiekossa maalivahtina U16-maajoukkueessa sekä paikallisjoukkueessa HTUHC:ssa. Tähän mennessä jääkiekko ja jääpallo ovat olleet lajeina yhtä paljon Piekkarin arjessa mukana.

Töitä joutuu tekemään, mutta se on kuitenkin mahdollista. Emilia Piekkari

Nuori urheilija aikoo jatkaa jääpallossa maajoukkueessa ja Veitsiluodon Vastuksessa niin kauan kuin se on mahdollista. Piekkari haluaa kuitenkin panostaa jatkossa entistä enemmän jääkiekkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Piekkari siirtyykin pelaamaan Oulun Kärppiin. Lisäksi hän on nyt mukana N18-maajoukkueessa. Jääkiekossa Piekkaria kiehtoo lajin teknisyyden lisäksi sen haasteellisuus.

– Siinä on kovempi kilpailu, että pääsee esimerkiksi MM-kisoihin. Töitä joutuu tekemään, mutta se on kuitenkin mahdollista, Piekkari kertoo.

Kuka?

Emilia Piekkari

16-vuotias keminmaalainen urheilijalupaus.

Jääpallossa kolme MM-mitalia: yksi hopea naisten kisoissa ja kaksi pronssia nuorten kisoissa.

Jääkiekossa SM-pronssi U15 AAA-sarjasta ja pronssimitali Euroopan nuorten olympiafestivaali-turnauksesta.

Lisäksi palkittu jääpallossa:

naisten MM-kisojen paras maalivahti 2023,

T-17 MM-kisojen paras maalivahti 2023 ja 2022,

alle 17-vuotiaiden Suomen paras jääpalloilija 2022 ja 2021.