Kulttuuri

Maailmaa kiertänyt rokkari ylistää kemiläisiä muusikoita ja rohkaisee heitä Eteläntien Esson ulkopuolelle

Rockmuusikko Nicky Rothen on julkaisemassa uutta musiikkia ja lähtee loppuvuodesta Pohjois-Amerikan kiertueelle.

Rothen julkaisee lähiaikoina ensimmäisen sooloalbuminsa.

– Kemiläiset muusikot ovat oikeasti tosi laadukkaita ja hyviä soittajia, mutta ne ovat ihan saatanan saamattomia. Ne eivät uskalla lähteä ja tekevät täällä keikkaa samoissa baareissa, vaikka menestyisivät Euroopassa. Eteläntien Essolla on joku semmoinen, että ne kääntyvät siinä takaisin, toteaa rokkari Nicky Rothen.

Rothen pohjaa näkemyksensä kokemukseen maailmalta. Hän lähti kotikaupungistaan Kemistä reilut kymmenen vuotta sitten voimakkaan tahdon saattelemana: hän halusi levytyssopimuksen. Siitä lähtien Rothen on kiertänyt eri bändien kanssa ja ympäri maailmaa muun muassa Lordin, Andy McCoyn, The Brainsin ja Mustachin kiertueilla. Takana on noin tuhat keikkaa yli 30 eri maassa.

Kemiläisyys on itsepäisyyttä, itsevarmuutta ja railakasta meininkiä. Nicky Rothen

Rothen käänsi katseensa takaisin kotikaupunkiinsa, kun tuli aika etsiä taitavia muusikoita hänen ensimmäistä sooloalbumia varten. Basson varteen löytyi Johnny Danger ja rumpuihin Julle "Jay T" Tikkanen. Kolmikko kantaa nimeä Nicky Rothen Orchestra. Rothen tunsi miehet jo ennestään ja kolmikko on hitsautunut lyhyessä ajassa yhteen. Rothenin mukaan kemiläisyys kuuluu musiikissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kemiläisyys on itsepäisyyttä, itsevarmuutta ja railakasta meininkiä, Rothen kuvailee.

Johnny Danger (vas.), Julle “Jay T” Tikkanen ja Nicky Rothen ovat yhdessä Nicky Rothen Orchestra. Kuva: Heidi Keskimaunu

Rothenin mukaan sooloalbumi Le Petite Mort on sekoitus kaikenlaista musiikkia mid-tempoisesta rokista Hanoi Rocksiin.

– Oikeastaan ensimmäistä kertaa olen voinut tehdä musiikkia, josta itse oikeasti tykkään, Rothen iloitsee.

Levyn julkaisemisen myötä kolmikolla ei ole tarkoitus kiertää runsaasti. Seuraava iso ponnistus on loppuvuoden kiertue Atlantin toisella puolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Marraskuussa lähdetään Kanadaan neljäksi viikoksi isomman bändin mukana. Tarkoitus olisi tehdä 21 keikkaa. Nyt ei ole kiikarissa leipätyö, vaan se, että kaikilla olisi rento ja hauska meininki, Rothen kertoo.

Rothen kertoo tekevänsä nyt musiikkia, josta itse nauttii. Kuva: Heidi Keskimaunu

Rakkaus musiikkiin ei ole vuosien aikana hävinyt mihinkään. Päinvastoin, Rothen haluaisi viettää enemmän aikaa studiolla.

– Olen kiertänyt niin paljon, että levyt on jäänyt tekemättä. Haluaisin tehdä enemmän musiikkia ja erilaista musiikkia. Rakastan musiikkia, se on minun elämäntyyli, rokkari sanoo.

Tästä on kyse

Nicky Rothen

Kemiläinen laulaja-kitaristi

Kiertänyt maailmaa Flesh Roxonin ja Multi Climexin nokkamiehenä

Tuorein kokoonpano on Nicky Rothen Orchestra

Ensimmäinen sooloalbumi Le Petite Mort julkaistaan kuun vaihteessa

Julkaissut viime kesänä elämänkertakirjan “Nicky Rothen: 13”