Paikallisuutiset

Lautiosaaren päiväkodin laajennus vielä hyväksymättä

Keminmaan kunnanhallitus haluaa lisää kuntotutkimuksia päiväkodin nykyisistä tiloista.

Laajennuksen rakennustyöt olisi tarkoitus aloittaa kesällä. Kuva: Heidi Keskimaunu

Keminmaan Lautiosaaren päiväkodin laajennussuunnitelmat ovat vielä hyväksymättä. Kunnan tarkoituksena olisi laajentaa nykyistä rakennusta vajaat 100 neliötä tämän vuoden aikana. Laajennus olisi tarpeellinen, sillä vuokratiloissa toimivalle päiväkoti Kerttulille tarvitaan toiset tilat.

– Laajennus olisi merkittävä varhaiskasvatuksen toimitilojen parannukseen, koska Kerttulin päiväkoti on ollut tilapäinen ratkaisu ja sijaitsee kunnan vuokra-asunnoissa keskellä asutusta, sanoo varhaiskasvatusyksiköiden johtaja Mari Kuivalainen.

Keminmaan kunnanhallituksen piti käsitellä viime kokouksessaan laajennuksen suunnitelmia. Kunnanhallitus päätti, että päiväkodin rakenteista pitää tehdä lisää selvityksiä ja kuntotutkimuksia. Rakennuksesta on otettu vuoden vaihteessa näytteitä muun muassa purettavasta ulkoseinästä, sokkelista ja lattioista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Niissä ei ole löydetty mitään normaalista poikkeavaa. Vanha valesokkelirakenne oli poikkeuksellisen kuiva, kertoo Keminmaan kunnan tekninen johtaja Jussi Korpi.

Kuntotutkimus maaliskuun aikana

Korven mukaan uudet näytteet pyritään ottamaan lähiaikoina. Mikäli näytteiden tulokset ovat puhtaat, kunnanhallitus ottaa suunnitelmat uudelleen käsiteltäväksi.

Tavoitteena on, että laajennuksen rakennustyöt alkaisivat kesäkuussa. Laajennuksen toteuttamiselle on varattu 400 000 euron määrärahat tälle vuodelle. Korven mukaan aikataulu menee tiukille, mutta ei vielä mahdottomaksi.

– Kyseessä on alle sadan neliön laajennus, käytännössä omakotitalon rakentaminen. Vielä ei ole paniikkinappulaa tarvinnut hakea, Korpi toteaa.