Ajankohtaista

Lapin poliisi kehuu nuoria mopoilijoita – sanktioista huolimatta käytös on hyvää

Mopoilijat ja traktorimönkijäkuskit ovat olleet poliisin tehovalvonnan kohteena koko Lapissa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että vaikka moni nuori kuski sai sanktioita, niin siitä huolimatta käytös virkavaltaa kohtaan oli asiallista. Kuva: Karoliina Marttala

Lapin poliisi kiittelee nuoria mopoilijoita ja traktorimönkijäkuskeja hyvästä käytöksestä. Poliisi on valvonut tehostetusti mopoilijoita ja traktorimönkijäkuskeja koko maakunnassa ja myös valtakunnallisesti.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että vaikka moni nuori kuski sai sanktioita, niin siitä huolimatta käytös virkavaltaa kohtaan oli asiallista.

– Vaikka osalle nuorista kirjoitettiin maksullisia seuraamuksia ja osasta ajoneuvoista otettiin rekisterikilvet pois, käyttäytyivät nuoret asiallisesti poliisia kohtaan, tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yli 80 menopeliä syynissä

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota nuorten ajokäyttäytymiseen, käytössä olevan ajoneuvokaluston kuntoon sekä ajovarusteisiin.

Partiot tarkastivat perjantaista sunnuntaihin kestäneen valvontajakson aikana yhteensä runsaat 80 ajoneuvoa koko Lapissa.

Rakenteellisten muutoksien tai puutteiden vuoksi poliisit ottivat 15 ajoneuvosta rekisterikilvet pois ja määräsivät ajoneuvot valvontakatsastukseen.

Partiot kirjoittivat sakkoja tai liikennevirhemaksuja yhteensä 32 nuorelle ja lisäksi kolme kuskia määrättiin ajokieltoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vanhemmat, olkaa kiinnostuneita nuoristanne

Poliisi ohjeistaa vanhempia olemaan kiinnostuneita nuoristaan ja tarkastamaan ennen kesn ajokautta nuorten mopojen, skoottereiden tai traktorimönkijöiden ajokunto. Toiveissa on myös, että vanhemmat seuraisivat nuortensa liikkumista kaupungilla ilta- ja yöaikaan.

Poliisin mukaan positiivista on myös se, että yhtään nuorta ei tavattu humalassa valvontajakson aikana.

– Kiitos kaikille poliisin tapaamille nuorille, poliisi päättää tiedotteensa.