Lainojen yhdistäminen voi tuoda yllättävän isoja säästöjä

Hintojen nousu on vaikuttanut paljon monien kotitalouksien arkeen.

Yksi helppo keino saada säästettyä rahaa joka kuukausi on lainojen yhdistäminen.

MAINOS - NORDICBANK.FI

Varsinkin sähkön hinnan nousu ja siitä johtuvat suuremmat sähkölaskut aiheuttavat päänvaivaa monille tänä talvena. Sähkön hinta on ollut ennätyksellisen korkealla tänä vuonna, eikä tällä hetkellä näytä siltä, että hinta olisi laskemassa lähiaikoina.

Yksi helppo keino saada säästettyä rahaa joka kuukausi on lainojen yhdistäminen. Kulutusluotot, osamaksut, luottokorttivelat ja muut vastaavat pienet lainat voi yhdistää yhdeksi yhdistelylainaksi. Näin joka kuukausi ei enää kulu niin paljon rahaa pelkkiin luottojen korkoihin ja kuluihin. Kun lyhennettävänä on vain yksi laina, tarvitsee tietysti maksaa vain yhden lainan korot ja kulut. Tällä tavalla yksi suurempi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on vakuudeton, kulutusluottojen ja muiden pienten luottojen yhdistämiseen tarkoitettu laina. Kulutusluotoilla ja osamaksuilla on helppo hankkia lähes mitä tahansa. Niillä saa ostettua vaatteita, palveluja, elektroniikkaa, kodinkoneita ja vaikka mitä muuta. Siksi niitä voi kertyä melkein huomaamatta. Kun lyhennettävänä on monta luottoa yhtä aikaa, joka kuukausi menee paljon rahaa pelkkiin korkoihin ja kuluihin.

Stressaavaa tilannetta voi helpottaa yhdistelylainalla. Kaikki nuo pienet luotot on mahdollista yhdistää, jolloin maksettavaksi jää vain yksi kilpailutettu laina. Tällä tavalla joka kuukausi saa säästettyä mukavan summan rahaa, kun rahaa ei enää kulu niin paljon monen lainan korkoihin. Rahallisen säästön lisäksi säästetään myös hermoja, kun enää ei tarvitse muistella, minkä verran velkaa on minnekin. On paljon helpompi pysyä selvillä siitä, minkä verran lainaa on vielä jäljellä.

Vakuudetonta yhdistelylainaa on helppo hakea. Sitä varten ei tarvita ollenkaan vakuuksia eikä takaajia. Yhdistelylaina toimii lyhyesti sanottuna siten, että haet lainan, joka kattaa kaikki kulutusluottosi, osamaksusi ja muut vastaavat pienet lainasi. Kun yhdistelylaina siirretään tilillesi, maksat rahoilla kaikki muut luotot pois. Näin sinulle jää vain yksi laina ja saat säästettyä huomattavia summia.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Yhdistä lainat lainavertailupalvelu Nordic Bankin avulla. Voit saada yhdellä täysin ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Saat lainojen yhdistämisestä mahdollisimman suuren hyödyn, kun kilpailutat yhdistelylainat. Käytä apuna lainojen yhdistämisessä ja vertailussa Nordic Bankin lainojen yhdistely -laskuria.

Näin yhdistät kulutusluottosi:

- Laske kaikkien kulutusluottojen vielä maksamatta olevat summat yhteen. Voit käyttää apuna lainojen yhdistely -laskuria.

- Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.

- Vertaile lainatarjouksia. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostitse ja sen lisäksi näet ne verkkopalvelussamme. Ensimmäiset tarjoukset saapuvat tavallisesti jo muutamassa minuutissa.

- Hyväksy tarjous allekirjoittamalla lainasopimus verkkopankkitunnuksilla. Saat rahat pian tilillesi. Ne siirretään yhden arkipäivän kuluessa.

- Maksa kaikki kulutusluotot ja osamaksut pois.

Näin sinulle jää maksettavaksi vain yksi kilpailutettu, matalakorkoinen yhdistelylaina. Joka kuukausi jää rahaa enemmän säästöön ja muita menoja varten. Nordic Bankin kautta voit saada yhdistelylainaa enintään jopa 70 000 euroa, joten luottojen yhdistäminen voi onnistua, vaikka luottoja olisi paljon.

Kokeile Nordic Bankin rahoituslaskuria

Nordic Bankin helppokäyttöisellä rahoituslaskurilla suunnittelet lainan ottamista. Kirjoita laskuriin lainasumma ja valitse laina-aika. Näet laskurista heti arvion kuukausierästä. Kun vaihtelet laina-aikaa, näet saman tien, miten ajan pituus vaikuttaa kuukausierään. Tämän laskurin avulla pystyt suunnittelemaan, mikä olisi sinulle paras laina-aika, eli millaisella laina-ajalla kuukausierästä tulisi sopiva. Pääset täyttämään lainahakemusta kätevästi suoraan laskurista.

Laskuri näyttää myös muita tietoja, kuten luoton kokonaismäärän sekä nimelliskoron ja todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko on luku, jota kannattaa tarkastella lainojen vertaillessa. Todellinen vuosikorko nimittäin sisältää kaikki lainan korot ja kulut, joten se kertoo hyvin lainan todelliset kustannukset.

Yhdistelylainaa voi hakea yksin tai yhdessä

Vakuudetonta yhdistelylainaa voi hakea täysi-ikäinen, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja puhtaat luottotiedot. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

Lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan lisääminen hakemukseen kannattaa etenkin, jos kyseessä on hieman suurempi lainasumma. Lainan saamisen mahdollisuus kasvaa, kun sitä on hakemassa kaksi henkilöä. Voitte myös saada matalamman koron.

Lainat kannattaa kilpailuttaa

Yhdistelylainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Kun etsit mahdollisimman matalakorkoisen yhdistelylainan, saat säästettyä vielä enemmän rahaa. Kilpailuta luotot Nordic Bankissa. Voit saada yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 tarjousta.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500 eurosta 70 000 euroon saakka. Vakuudetonta lainaa haetaan netistä. Rahat saa tilille jo yhden työpäivän kuluessa, yleensä jo samana arkipäivänä. Lainaa voi hakea minä tahansa päivänä ja mihin tahansa kellonaikaan, mutta rahat siirretään arkena.

Lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi ja näet ne myös kirjautumalla verkkopalveluumme. Siellä tarjoukset järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Tavallisesti ainakin osa tarjouksista on voimassa monta viikko, eli saat rauhassa tutustua niihin.

Kun olet valinnut sopivan tarjouksen ja hyväksynyt sen, saat rahat tillesi yhden työpäivän kuluessa. Maksa rahoilla kaikki kulutusluotot pois. Jatkossa lyhennät vain yhtä kilpailutettua yhdistelylainaa, eli säästät joka kuukausi.

Yhdistelylainalla voit saada talousasiasi kuntoon itse. Jos tarvitset apua ja neuvontaa raha-asioissa, ota yhteyttä Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaan tai Takuusäätiöön. Molemmilta tahoilta saa maksutonta neuvontaa talous- ja velka-asioissa.