Lainan kilpailuttaminen: Tehokas tapa säästää lainan kuluissa

Lainojen kilpailuttaminen on yksi tehokkaimmista tavoista säästää rahaa lainan kuluissa. Kun tarvitsee lainaa nopeasti käyttöön, voi olla houkuttelevaa ottaa vastaan ensimmäinen lainatarjous ja olettaa sen olevan paras vaihtoehto. Kuitenkin, kilpailuttamalla lainat voi löytää matalampia korkoja ja parempia maksuehtoja.

Kilpailuttamalla lainasi voit saavuttaa merkittäviä säästöjä lainan kuluissa. Jopa pienikin prosentuaalinen ero koroissa tai lyhennysaikatauluissa voi tarkoittaa huomattavaa säästöä pitkällä aikavälillä.

Joten, ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen, muista kilpailuttaa lainat. Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan etsi parhaat vaihtoehdot eri pankkien valikoimista ja tee valinta, joka auttaa sinua säästämään rahaa lainan kuluissa. Muista myös pitää mielessä, että kilpailutus ei rajoitu vain uusiin lainoihin. Voit myös kilpailuttaa jo olemassa olevia lainoja ja selvittää, olisiko mahdollista siirtää ne edullisempaan pankkiin.

Miten kilpailutan lainan netissä?

Mieti tarkkaan kuinka paljon lainaa tarvitset ja millaiset lainaehdot sopivat sinulle parhaiten. Tämä auttaa sinua vertailemaan lainatarjouksia paremmin.

Etsi luotettavia palveluita, jotka tarjoavat ilmaisen lainavertailun. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi VertaaLainaa.fi ja monet muut lainanvälityspalvelut.

Valitse sinulle sopiva lainanvälityspalvelu ja täytä heidän maksuton lainahakemus. Hakemuksessa sinulta pyydetään tietoja taloudellisesta tilanteestasi ja lainan tarpeestasi.

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, saat useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Vertaa näitä tarjouksia tarkasti kiinnittäen huomiota korkoihin, käsittelymaksuihin ja muihin lainaehtoihin.

Vertailtuasi lainatarjoukset voit itse päättää sen, haluatko hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista.

Lainat kannattaa kilpailuttaa pari kertaa vuodessa

Lainan kilpailuttaminen on tärkeää silloin kun lainaa on hakemassa, mutta laina kannattaa myös kilpailuttaa uudelleen pari kertaa vuodessa. Suomessa vakuudettomien lainojen korkokattoa on säädelty lailla useaan otteeseen. Tämä on ollut yksi suosittu syy siihen, miksi vanhojakin lainoja on kilpailutettu uudelleen erittäin ahkerasti.

Lainan uudelleen kilpailuttaminen on kannattavaa jo sen puolesta, että se ei maksa mitään. Voit siis milloin vain pyytää uudet lainatarjoukset sille summalle, minkä verran sinulla on vanhaa lainaa maksamatta. Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä nykyiseen lainaasi. Jos jokin uusista lainatarjouksista on edullisempi kuin nykyinen lainasi, voit halutessasi päivittää lainasi uuteen ja saada säästöä lainan kuluihin.

Yhteishakijan kanssa voi saada edullisemman lainan koron

Jos harkitset lainan ottamista, yhteishakijan lisääminen hakemukseen voi olla hyvä vaihtoehto. Yhteishakija voi olla esimerkiksi puoliso, perheenjäsen tai luotettava ystävä. Yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen voi parantaa lainan ehtoja ja auttaa saamaan edullisemman koron.

Yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen voi vaikuttaa positiivisesti lainanantajan näkökulmasta, koska se jakaa riskin lainan takaisinmaksusta useamman henkilön kesken. Tämä voi johtaa alhaisempaan korkotasoon ja parempiin lainaehtoihin.

On tärkeää huomata, että yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen edellyttää molempien osapuolten vastuuta ja sitoutumista takaisinmaksuun. Lainan takaisinmaksusta vastaavat kaikki lainasopimukseen osallistuvat henkilöt. Siksi on tärkeää keskustella yhteishakijan kanssa lainan takaisinmaksusuunnitelmasta ja varmistaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät vastuunsa.

Yhteishakijan kanssa lainan kilpailuttaminen voi olla hyvä strategia edullisemman lainan koron saamiseksi. Muista kuitenkin vertailla eri lainantarjoajia ja niiden tarjoamia ehtoja ennen päätöksentekoa. Huolellinen vertailu auttaa sinua löytämään parhaiten tarpeisiisi sopivan lainan yhteishakijan kanssa.