Paikallisuutiset

KUUMAA saapuu kahdelle ilmaiskeikalle Simoon

Hypersuosittu yhtye saapuu Simon koulun juhlasaliin 7. joulukuuta.

KUUMAA on nykyisin kuumaa tavaraa keikoilla ja listoilla. Yhtyeen muodostavat rumpali Jonttu Luhtavaara (vas.), laulaja Johannes Brotherus ja basisti Aarni Soivio. Kuva: Ari Virem

Ensimmäinen konsertti järjestetään alakoululaisille osana koulun toimintaa kello 13. Toinen keikka on yläastelaisille ja vanhemmille kello 18.

Konserttien takana ovat Simon vanhempainyhdistyksen puuhanaiset.

– Olin Satama Open Airissa viime kesänä ja näin yhtyeen valtavan suosion. Tykkäsin myös itsekin heidän musiikistaan. Sitten ajattelin koululaisiamme ja sitä, että olisiko meillä mitään mahdollisuutta saada tätä yhtyettä meille, Tiina Onkalo muistelee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän otti yhteyttä simolaislähtöiseen tapahtuman tuottajanakin toimivaan Rami Rantaan.

Ranta työskentele musiikki- ja keikkabisneksessä pääkaupunkiseudulla. Ranta puolestaan kääri hihat kotiseutunsa puolesta ja otti yhteyttä KUUMAA-yhtyeeseen.

– 20 minuuttia vastausta ehdittiin odotella, kunnes vihreää valoa tuli, Onkalo sanoo.

Kenties KUUMAAn suopeuteen saapua Simoon vaikutti seuraavana päivänä oleva loppuunmyyty Oulun keikka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Simon vanhempainyhdistyksen puuhanaiset hankkivat KUUMAAn keikalle Simoon. Vasemmalta: Piia Pajari, Maarit Patokoski ja Tiina Onkalo.

Keikan takana on 41 sponsoria

Tämän hetken poppilistojen ykkösnimen tuominen Simoon ei ole halpaa puuhaa. Vanhempainyhdistysläiset pitävät suun tiukasti supussa keikkaliksasta. Arvattavasti se on mittava.

Niinpä konsertit järjestetään sponsorirahalla. Rahoittajia on kaikkiaan 41, ja mukana ovat myös Simon yrittäjien jäsenyritykset. Kaikki ovat simolaisia tai Simo-lähtöisiä yrityksiä.

– Haluan erityisesti mainita Hekkasen bussit. He kuljettavat ilmaiseksi konserttivieraat ympäri Simoa paikalle. Olemme huomioineet kuljetuksessa kaikki kylät, Onkalo sanoo.

Myös urheiluseura Simon Kiri halutaan nostaa sponsoreista esille. He huolehtivat tapahtuman järjestyksenvalvonnasta. Kunnasta sivistysjohtaja Hanna Tikka on tehnyt paljon työtä tapahtuman eteen, kuten myös vapaa-aikatoimenjohtaja Soile Vakkala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki nuoret mukaan, myös pienryhmät

Vanhempainyhdistysläiset korostavat, että ilmaiskeikalla halutaan tavoittaa kaikki lapset ja nuoret. Myös pienryhmät tulevat keikalle. Heille on varattu oma alue juhlasalista.

Simon Kirin D-tytöt pitävät kahviota. Lisäksi yhtyeen fanituotteita on mahdollista ostaa.

Konsertissa äänenvoimakkuus pidetään maltillisella tasolla. Jokainen voi kuitenkin varustautua tapahtumaan haluamallaan tavalla.

– Vanhempia on ohjeistettu laittamaan kuulokkeita ja korvatulppia mukaan lapsille, koska jokainen kokee äänet eri tavalla, Maarit Patokoski huomauttaa.

KUUMAA-yhtyeelle esitellään simolaista osaamista, kun he saapuvat paikkakunnalle. Vuokko Isokääntä hoitaa yhtyeen cateringin, ja tarjolla on muun muassa simolaisia perunasipsejä.

– Kyllä tämä kova savotta on ollut. Aivan heti ei samanlaista ole suunnitteilla, Patokoski naurahtaa.

KUUMAA-yhtyeen muodostavat laulaja Johannes Brotherus, rumpali Jonttu Luhtavaara ja basisti Aarni Soivio.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä