Urheilu

KePS ja FC Kemi yhdistävät junioritoiminnan

Sopimus pitää sisällään juniorijalkapallo- ja futsaltoiminnan yhdistämisen Kemin Palloseuran alaisuuteen. 

 Ajatus seurojen yhteistyölle lähti liikkeelle Meri-Lapin alueen junioripelaajien määrien vähenemisestä.
Ajatus seurojen yhteistyölle lähti liikkeelle Meri-Lapin alueen junioripelaajien määrien vähenemisestä. Kuva: Johanna Muotkavaara

Kaksi perinteistä kemiläisseuraa, 102-vuotias FC Kemi ja 90 vuotta täyttänyt KePS ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Sopimus pitää sisällään juniorijalkapallo- ja futsaltoiminnan yhdistämisen Kemin Palloseuran alaisuuteen.

Futsal-liigajoukkue FC Kemin toiminta jatkuu itsenäisenä FC-88 Kemin ry:n alla. Yhteistyö luo sadoille junioreille selkeän jalkapallo- ja futsaljunioriputken yhden seuran alle, jonka seurauksena jokainen palloilijan alku Kemissä tietää mihin jalkapallo-ja futsalperheeseen kuuluu.

FC Kemin toiminnanjohtaja Kalle Huusko kertoo tiedotteessa, että ajatus yhteistyölle lähti liikkeelle Meri-Lapin alueen junioripelaajien määrien vähenemisestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Tarkastelimme seuramme juniorivastaava Kimmo Hyöppisen kanssa tarkasti koko Meri-Lapin alueen junioripelaajien määriä. Totesimme, ettei näin voi jatkua. Määrät ovat laskeneet dramaattisesti ja seurojen on mahdotonta tehdä laajemmin laadukasta työtä lasten hyväksi.

Huuskon mukaan yksittäisiä joukkueita voi syntyä aina, mutta laajempaa ja laadukkaampaa juniorityötä on mahdotonta toteuttaa yksistään.

– Myös jatkuva kasvu seurojen byrokratiassa on pois päivittäisestä toiminnasta. Tulin tulokseen, että tarvitsemme jotain uutta, mutta samalla pysyvää.

Huusko kertoo, että sopimus oli ainoa vaihtoehto, jolla voidaan taata kemiläisille pelaaja-aluille tie, joka johtaa futsalissa FC Kemin edustusjoukkueeseen ja jalkapallossa Kemin Palloseuraan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–On ollut paljon puhetta oman alueen pelaajien murtautumisesta edustusjoukkueisiin. Nyt seurat ovat yhdessä antaneet tähän vastauksen ja kannattajien sekä tukijoiden vuoro antaa nyt siunaus yhteistyölle. Haluan kiittää Kemin Palloseuran puheenjohtajaa Pekka Tuomelaa avoimesta ja reilusta keskustelusta, jossa ei kiviä jätetty kääntämättä. Erityiset kiitokset menevät vielä kasvattiseurani FC-88 Kemi ry:n puheenjohtajaTimo Bergille, jonka selkänahasta on käytännössä kasvatettu yli 100-vuotias FC Kemi.

KePSin pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Tuomela on myös seurafuusiosta tyytyväinen.

–Näen fuusion isona satsauksena kemiläisen jalkapallon tulevaisuuteen. Harrastajamäärien koko ajan pienentyessä on ollut haasteellista saada joukkueita kokoon eri ikäluokissa. Nyt saadaan joukkue tai useita joukkueita samaan ikäluokkaankin.

Tuomelan mukaan fuusion myötä mahdollistetaan myös pelaajanpolun luominen seurassa alkaen futiskoulusta aina jalkapallon tai futsalin edustusjoukkueeseen saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Seuran toimistollekin saadaan vilskettä. Ja katsomoon sekä kenttien reunoille kannustusta entistä enemmän.