Ihmiset 

Keminmaan Lionsclub on jakanut jälleen stipendejä

Stipendit ovat edelleen osa Keminmaan keskuskoulun kevään päätösjuhlaa.

Keminmaan leijonien stipendien jakotilaisuudessa saajien edustajia sekä Keminmaan Lions-klubista jakajina Veikko Laakso ja Jouni Jakovlev. Kuva: Seppo Suopajärvi

Jokavuotinen perinne sai jatkoa taas eilen tiistaina, kun Keminmaan leijonat jakoivat keräämänsä aktiviteettirahat keminmaalaisille lapsille ja nuorille.

Stipendien saajina olivat alakouluista Kirkonmäen koulu, Lassilan koulu ja Pölhön koulu sekä Keskuskoulu ja Keminmaan lukio. Urheiluseuroista Keminsuun Kisa, Keminmaan Urheilijat, Keminmaan Pallo, Suunta 2000 ja Keminmaan Naisvoimistelijat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös molempia partiolippukuntia, Kallin Kanervat ja Keminmaan Kivekkäät muistetaan stipendeillä. Varoja on luovutettu myös Keminsuun Nuorisoseuran nuorten kesäkerhotoiminnan järjestämiseen.Lisäksi keväällä on järjestetty lasten Leijonahiihdot ja avustettu kansainvälisen nuorten leirin järjestämistä.

Veikkausarpoja on myyty vuodesta 1959 alkaen

Lahjoitettavat varat on kerätty pääasiassa jokakeväisellä tulvahuippu-veikkausarpojen myynnillä, joka on jatkunut keskeytyksettä jo vuodesta 1959 sekä pullonpalatusrahoilla ja pyramidikeräyksellä. Kahdessa viimeksimainitussa aktiviteetissa yhteistyökumppanina on Keminmaan Citymarket. Leijonat ovat myös avustaneet LCIF:än kautta katastrofien ja sodan uhreja. Kauden aikana on myös lahjoitettu varoja vähävaraisten jouluavustuksiin.

Kauden aikana avustuksia on myönnetty kaikkiaan noin 7000 euroa.

Petra Juntura, Keminmaan keskuskoulun ja lukion rehtori, kertoo, että stipendit ovat edelleen osa kevään päätösjuhlaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme olleet onnekkaita, kun saamme lahjoituksia tutuilta yhteistyökumppaneilta, jotka vuosi toisensa jälkeen haluavat muistaa keminmaalaisia nuoria, Juntura toteaa.

Hänen mukaansa suuntaus on jo muutamien vuosien ajan ollut se, että stipendien lahjoittajat muistavat yhtä enenevässä määrin myös heitä, joiden koulupolku ei ole ollut helpoin ja joilla ei ole parhaimpia arvosanoja todistuksissa.

– Mielestäni tämä on tärkeää. Oppilaalle on merkityksellistä, että koulu on huomannut tsemppaamisen ja haluaa muistaa tämän stipendillä tai tsemppari-palkinnolla. On myös tärkeää muistaa lahjakkaita menestyjiä ja osaajia, Juntura korostaa.

Jokainen on oman stipendistä ansainnut vain omana itsenään

Junturan mukaan joka kevät suurin osa menestyjistä ja puurtajista jää ilman erityistä stipendiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–He ovat tavallisia koululaisia, hyviä osaajia, erinomaisia ihmisiä ja lahjakkaita persoonia. Tämä on meidän kaikkien aina tärkeä muistaa. Tämän yritän itse aina tuoda esille omissa juhlapuheissani, Juntura kertoo.

Rehtori haluaa päästää kesälaitumille onnellisia nuoria, jotka ovat ylpeitä omista saavutuksistaan ja arvostavat itseään juuri sellaisina kuin he ovat. Tätä samaa toivovat ja toivottavat nuorisostaan ylpeinä Keminmaan leijonat.

Kirjoittaja on Lionsclubin sihteeri