Paikallisuutiset

Kemin rautatieaseman odotustila avataan jälleen – valvontaa lisätty

Odotustila on ollut suljettuna viime marraskuusta lähtien ilkivallan vuoksi. Tila on nyt kunnostettu ja valvontaa on lisätty.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kemin rautatieaseman odotustila avataan jälleen matkustajien käyttöön ensi viikon maanantaina. Odotustila on ollut suljettuna ilkivallan vuoksi viime marraskuusta lähtien. Nyt tila on korjattu ja sen valvontaa on lisätty.

Odotustilaan ja sen ulkopuolelle on asennettu tallentava kameravalvonta. Lisäksi Kemin kaupunki on sopinut paikallisten yhdistysten kanssa lisävalvonnasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että odotustilassa on paikalla päivittäin joku yhdistyksen jäsen.

– Heillä ei ole vartijoiden eikä poliisien oikeuksia, mutta voivat tarvittaessa keskustelun avulla ratkaista tilanteita. Halutaan varmistaa, että kaikilla on hyvä olla, kertoo Kemin kaupungin vapaa-aikapäällikköMarke Rautiala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Odotustilaan on suunnitteilla myös automaattinen kulunvalvonta, jolloin odotustilaan pääsee sisälle junalipun QR-koodilla. Odotustila on avoinna päivittäin klo 5:45 - 22.50.