Paikallisuutiset

Kemiltä vastine Tornionlaakson museon uimahallivalitukseen

Vastineessa todetaan, että uimahallin vanhan osan erittäin korkean korjausasteen vuoksi rakennuksen suojelua ei voida perustella kestävän kehityksen periaatteilla.

Vastineen mykaan Kemin uimahalli ei ole valtakunnallisesti eikä maakunnallisesti merkittävä kohde, vaan paikallinen kohde. Kuva: Karoliina Marttala

Kemi on antanut vastineen Tornionlaakson museon tekemään valitukseen, joka koskee Kemin uimahallin asemakaavaa. Kemin vastineen on laatinut arkkitehti Merja Isteri. Vastineessa mainitaan, että Kemin uimahalli ei ole valtakunnallisesti eikä maakunnallisesti merkittävä kohde, vaan paikallinen kohde.

Vastineen mukaan Kemin uimahallia ei ole arvotettu valtakunnallisesti eikä maakunnallisesti merkittäväksi rakennukseksi inventoinneissa tai erillisselvityksissä, joten suojelumerkinnän poistamisen vaikutukset ovat ainoastaan paikallisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastineessa todetaan, että uimahallin vanhan osan erittäin korkean korjausasteen vuoksi rakennuksen suojelua ei voida perustella kestävän kehityksen periaatteilla. Isteri kirjoittaa, että uimahallin peruskorjaaminen ei ole taloudellisesti kestävää, vaan erittäin riskialtista. Korjaamisen kustannukset voivat todellisuudessa nousta lopulta moninkertaisiksi alkuperäiseen arvioon nähden.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä