Ajankohtaista

Kemiläinen Janne Hallikainen on elättänyt itsensä striimauksilla ja videosisällöillä jo vuosien ajan – ”Mistä tahansa voi tehdä striimin”

Alkuun kuvaustoiminta ja striimaaminen olivat pelkkä harrastus, mutta kysynnän kasvaessa siitä tuli Hallikaisen päätyö vajaa 10 vuotta sitten.

Striimaaja ja videosisältöjen tekijä Janne Hallikainen työnsä ääressä

Kesä on ollut kemiläiselle yrittäjälle Janne Hallikaiselle kiireistä aikaa. Lomapäivät ovat olleet vähissä, sillä kesä on kulta-aikaa striimauksilla ja videosisällöillä itsensä elättävälle yrittäjälle. Hallikainen striimaa muun muassa urheilutapahtumia, poliittisia väittelyitä ja jumalanpalveluksia.

–Yksittäinen suurin striimattava asia on kuitenkin urheilutapahtumat.

Mies tekee livetuotantoa muun muassa Lapin Kansalle ja Ruudulle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seitsemän kameran mies

Hän toteuttaa kuvaamisen pääsääntöisesti useammalla kameralla, mutta tarvitsee toisinaan myös apuvoimia. Tarvittaessa Hallikainen on selvinnyt seitsemällä kameralla kuvaamisesta yksinkin.

–Siinä alkaa olemaan eroa älypuhelimella striimaamiseen sisällön kannalta, Hallikainen toteaa.

Hän huomauttaa, että striimauksen voi toteuttaa pelkästään yhdellä älypuhelimella. Se on tavoista yksinkertaisin ja sen voi tehdä kuka tahansa.

Hallikainen on elättänyt itsensä jo vuosia pelkästään striimauksilla ja videosisältöjen tekemisellä. Alkuun kuvaustoiminta ja striimaaminen olivat pelkkä harrastus, mutta kysynnän kasvaessa toiminta ammattimaistui. Yrityksen hän on perustanut vuonna 2015.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suoratoistosisältöjä olen kuitenkin tehnyt ihan alkutaipaleelta lähtien, niistä ensimmäiset vuoden 2010 tietämissä.

Tekniikka kehittyy vauhdilla

Striimauksen suosio kasvoi huomattavasti korona-aikana. Silloin esimerkiksi useat kirkot ottivat digiloikan ja siirtyivät koronarajoitusten vuoksi striimaamaan jumalanpalveluksensa.

– Mistä tahansa voi tehdä striimin. Se on puhtaasti kiinni siitä, mitä asiakas haluaa. Tapahtumastriimaus on kuitenkin helpoin lähtökohta lähteä liikkeelle.

Nykyinen kalusto koostuu useammista ammattivideokameroista, lähettimistä, lähetysohjelmistoista ja lisenssisopimuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallikainen sanoo, että tekniikka kehittyy koko ajan, mikä tarkoittaa sitä, että yrittäjän pitää opetella uusia tekemisen tapoja ja hommata uutta laitekantaa.

Meri-Lapissa toimii useampia videotuotantofirmoja sekä yksittäisiä videosisältöjen ja striimien tekijöitä. Hallikainen ei koe kollegoitaan kilpailijoiksi, vaan pikemminkin alueen voimavaraksi.

– En pystyisi itse kattamaan kaikkia tarpeita, mitä tällä alueella on. On hienoa, että täällä useita video- ja mainosfirmoja, jotka pystyvät tekemään elantonsa striimauksella tai mainostuotannolla.