Paikallisuutiset

Karihaarassa nyrkkeillään jälleen – "Piti soittaa äidille, että löytyykö minun vanha Karihaaran Tenhon pelipaita"

Aito halu järjestää lapsille ja nuorille harrastustoimintaa on herättänyt perinteikkään kemiläisen urheiluseuran ja kansantalon uudelleen henkiin.

Miikka Koskela (oik.) toimii seuran päävalmentajana.
Miikka Koskela (oik.) toimii seuran päävalmentajana.

Karihaaran kansantalolla hyppynarut viuhuvat, kun eri-ikäinen joukko innostuneita nyrkkeilyn harrastajia lämmitteleeMiikka Koskelan jaKai Brännkärrin johdolla. Kansantalo on kokenut viimeisen vuoden aikana kasvojen kohotuksen, sillä tiloja on remontoitu talkootyöllä. Samalla on herätelty henkiin pitkät perinteet omaava liikuntaseura Karihaaran Tenho.

Tenho on jo aikoinaan järjestänyt toimintaa kansantalolla, mutta seura on elänyt hiljaiseloa pidemmän aikaa. Viime vuoden lokakuusta alkaen Tenho on järjestänyt nyrkkeilytunteja ja kansantalolle on löytänyt puskaradion kautta tiensä noin parikymmentä aktiivista harrastajaa.

Nyrkkeilytreeneihin on tullut mukaan kemiläinenAri Heinonen. Heinonen on jo nuorena ollut Tenhon toiminnassa mukana ja on ottanut seuran uudelleen heräämisen ilomielin vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Piti soittaa äidille, että löytyykö minun vanha Karihaaran Tenhon pelipaita. Laitoin sen tänne päälle treeneihin. Tämä seura on antanut minulle paljon, Heinonen toteaa.

Tavoitteena on rakentaa kansantalosta paikka, jonne erityisesti Kemin pohjoisen alueen lapsilla ja nuorilla olisi helppo tulla.

– Karihaaran järjestöyhdistys vuokraa tätä tilaa kaikille muillekin. Tarkoitus on saada tilat monipuoliseen käyttöön ja nuorille sellainen paikka, jossa voi kokoontua ja harrastaa. Se on monesta pahasta pois, Brännkärr toteaa.

Karihaaran Tenhon kilpailutoiminta on ollut tauolla parikymmentä vuotta. Nyt kilpailutoimintakin on viriämässä, sillä erityisesti juniorit ovat kiinnostuneet kilpailemisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ymmärrän sen, että kun pääsee harjoittelemaan, niin nälkä kasvaa syödessä. Siihen pyritään, että on mahdollista lähteä kokeilemaan kilpailua, mutta ketään ei pakoteta, Koskela sanoo.

Koskela toimii seuran päävalmentajana ja Brännkärr on valmennuksessa mukana tarvittaessa. Kulunut puoli vuotta on ollut kaksikolle antoisaa, sillä ikäeroista ja yksilölajista huolimatta harrastuksen ympärille on syntynyt oma yhteisö. Myös harrastajien kehittyminen on ollut mielekästä seurattavaa.

– Kun näet onnistumisia, aitoja innostuneita ilmeitä ja joku oppii jotain, se palkitsee vetäjiäkin, Brännkärr kertoo.

Seuran tarkoituksena on myös rakentaa uudelleen yhteistyötä Pohjois-Suomen muiden nyrkkeilyseurojen kanssa. Tämän kuun loppupuolella Kemiin saapuu Tenhon kutsumana harjoitusottelupäiville joukko nyrkkeilijöitä muun muassa Kajaanista, Kokkolasta, Oulusta ja Rovaniemeltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yhteistyö on se, joka kantaa hedelmää myös nuorille. Siltikään ei ole pakko lähteä kilpailemaan, vaan pystyy harjoittelemaan mukana. Nämä jotka kilpailevat, heillehän se on hirveän hyödyllistä, Brännkärr toteaa.

Kai Brännkärr (oik.) on toiminut pitkään nyrkkeilyn parissa.
Kai Brännkärr (oik.) on toiminut pitkään nyrkkeilyn parissa.