Kulttuuri

Kamarikuoro Arios esiintyy pitkän tauon jälkeen

Arios kuoro pääsee jälleen esiintymään suurelle yleisölle. Koronarajoitukset siirsivät konserttia vuosia.

Arios Aulabaarissa – konsertti järjestetään Joentalossa Joensalissa helatorstaina 26.toukokuuta kello 16.00.
Arios Aulabaarissa – konsertti järjestetään Joentalossa Joensalissa helatorstaina 26.toukokuuta kello 16.00. Kuva: Johanna Muotkavaara

Kamarikuoro Arios esiintyy pitkästä aikaa suurelle yleisölle helatorstaina Torniossa Joentalossa. Konsertissa "Arios aulabaarissa" kuullaan Juicen, Junnu Vainion ja Hectorin lauluja.

Kuoro harjoittelee Torniossa viikoittain. Tällä hetkellä kuoroa johtaa Johanna Päätalo. Kuorossa aktiivisesti vuodesta 2009 laulanut Heli Lukkariniemi kertoo, että helatorstaina järjestettävää konserttia on odotettu innokkaasti jo pari vuotta.

–Koronarajoitusten vuoksi konserttia on jouduttu siirtämään jo pari vuotta. Nyt järjestettävä konsertti piti alun perin olla jo vuonna 2020, Lukkariniemi toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronasta huolimatta pienempiä keikkoja on kuitenkin pystytty järjestämään. Nyt pidettävää konserttia odotetaan toiveikkaana.

–On tehty hautajaiskeikkaa, syntymäpäiväkeikkaa ja menty milloin mihinkin meitä on pyydetty esiintymään, Lukkarinniemi mainitsee.

KAMARIKUORO Arios on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä muiden kuorojen ja yhteisöjen kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Kuoro on vieraillut muun muassa Rooman ja Materan kaupungeissa, ja Norjassa Lovundin saarella. Myös Unkari, Englanti ja Norja ovat tulleet tutuksi. Kuorossa taipuukin kieli kuin kieli.

Ikähaitari kuorossa on 30-70 vuoden välillä, mukaan mahtuu pienten lasten äitejä ja eläkeläisiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Naisten osalta laulajissa on hyvä tilanne, mutta miehiä kaipaisimme mukaan, tenoreita ja bassoja, Lukkariniemi sanoo.

Harrastuksena kuoro antaa valtavasti laulajilleen, ja sen myötä on saatu uusia ystäviä. Kuoroon mukaan lähteminen vaatii innostusta, sitoutumista ja totta kai musikaalisuutta.

–En olisi ilman kuoroa näitä muita laulajia koskaan kohdannut, koska elämäntilanteemme ovat niin erilaiset. Olen saanut kuorosta todella hyviä ystäviä.

Kamarikuoro Arios on perustettu keväällä 1996 Torniossa. Tällä hetkellä kuorossa on 29 laulajaa, ja jotka ovat kotoisin pääasiassa Torniosta ja Haaparannalta. Ajatuksellisesti kuoron nimeksi on sittemmin muotoutunut Kamarikuoro Arios – Rakkaudesta lauluun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Arios Aulabaarissa – konsertti järjestetään Joentalossa Joensalissa helatorstaina 26.toukokuuta kello 16.00.