Jeesipiste auttaa urasuunnittelussa

Mietitkö työpaikan vaihtoa ja opiskelemista ihan uudelle alalle? Tiedätkö mille alalle haluat kouluttautua?

Katariina Konttinen tietää kokemuksesta millaista on logistiikkapuolen koulutus ja työelämä. Ajosimulaattoria kokeilemassa ensimmäisen vuoden opiskelija Jasmin Kaakkuriniemi.

Mainos

Kummassakin tapauksessa juuri avattava Lappian Jeesipiste on juuri sinua varten. Kemissä Sammonkatu 8:ssa avattavissa tiloissa niin nuoret kuin aikuisetkin saavat monipuolista neuvontaa uravalintaan ja -suunnitelmiin. Tietoa saat eri alojen koulutusmahdollisuuksista ja vaatimuksista sekä työllisyystilanteesta.

Jeesipisteessä kävijät saavat tarvitessaan myös opastusta omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamisessa sekä työnhaussa.

Jeesipisteen henkilökunnalla itsellään on laajasti tietoa eri alojen tilanteesta ja he tietävät opastaa siinä, mistä saa yksityiskohtaisempaa tietoa.

Jeesipisteessä autetaan myös yrityksiä oman henkilökunnan kouluttamisen ideoinnissa ja käytännön järjestelyissä. Työnantajat voivat myös tulla Jeesipisteeseen kertomaan omista avoimista työpaikoista sekä urakehitysmahdollisuuksista.

Yksi henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta Jeesipisteellä antava on Katariina Konttinen. Hän tietää omakohtaisesta kokemuksesta eri alalle vaihtamisesta: Storan Enson lakkauttaminen toi Katariina Konttiselle mahdollisuuden miettiä työllistymistä uuteen ammattiin. Kata oli ollut sukkulanajossa 12 vuotta Pohjaset Oy:llä, joka oli alihankkijana Stora Ensolla.

Kun Pohjaset joutui sanomaa Katan irti, he samalla ohjasivat Kataa kysymään työtä Lappian logistiikka-alan yksiköstä. Hyvää yhteistyötä Lappian ja Pohjaset Oy:n välillä oli ollut jo pitkään, joten yhteydenotto oli vaivatonta. Lappian ohjaaja tarkasteli Katan kanssa hänen osaamistaan ja työkokemusta ja sitä kautta Katalle löydettiin selkeä tehtävänkuva Lappiasta.

Kata on toiminut ohjaajana ja opiskelijoiden tukena Lappian logistiikan yksikössä ja hanketöissä nyt 1,5 vuotta. Hän opiskelee nyt liikenneopettajaksi oman työnsä ohessa ja samalla kehittää itseään hankeosaajaksi.

Katan urapolku on yksi esimerkki uudenlaiseen tekemiseen. Jokaisella on erilaisia tavoitteita työelämälle ja visioita opiskeluihin.

Mietitään yhdessä paras opiskelupolku ja työura juuri sinulle.

Lappian Jeesipisteen avajaiset olivat helmikuun alussa

Ota yhteyttä mirva.moisanen@lappia.fi

TERVETULOA TUTUSTUMAAN