Urheilu

Jalkapallon Lapin herruus pitkästä aikaa Tornioon

TP-47 lunasti derbyvoiton lähes 800 katsojan edessä.

TP-47:n seuraava peli on 6. elokuuta Närpiössä Kraftia vastaan. Kuva: Maarit Kainulainen

TP-47 on voittanut torstaisen ottelun RoPS:a vastaan maalein 3–0.

Puuluodossa nähtiin liki 800 katsojan edessä isäntien ylivoimainen esitys, jossa paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvää. Lopputulos oli vähintäänkin ansaittu, niin paljon TP-47 oli tässä matsissa edellä.

Ottelun alusta asti pelin kuva oli selkeä. TP sai ajettua RoPS:n peli laidoille, isäntien puolustaessa keskustan tiivisti pois. Vieraat eivät päässet muodon sisään montaakaan kertaa pelissä, koska TP:n keskiakseli oli selkeästi vahvempi. Ensimmäisellä jaksolla TP sai luotua kaksi hyvää paikkaa, mutta maaleja näistä ei vielä syntynyt. RoPS:n ainoat mahdollisuudet maalintekoon olivat muutamat erikoistilanteet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisen jakson alku oli hienokseltaan vieraiden hallussa, mutta mitään vaarallista he eivät saaneet luotua. Ottelun avausmaali syntyi 56 minuutilla Niklas Kerkelän tarjoillessa kulmapotkun Joonatan Alamäelle, joka puski pallon maaliin. 2–0 osuma syntyi 61 minuutilla isäntien pitkän pallonhallinnan päätteeksi. Kaksikko Ville Moilanen-Aleksi Isomäki petasivat paikan Aleksi Gullstenille, joka puski pallon verkon perukoille lähietäisyydeltä Moilasen syötöstä. Tämän jälkeen lähimpänä maalintekoa oli Aleksi Gullsten, joka pommitti kovan laukauksen maalin ristikkoon rangaistusalueen rajalta.

Ottelun loppuluvut sinetöitiin yliajalla. Loistavasti vaihdosta kentälle tullut Samppa Marjamaa petasi RoPS:n pelaajan estelyistä huolimatta avopaikan Ville Moilaselle, joka ei erehtynyt viimeistelyssään.

TP-47 oli pelissä edellä jokaisella osa-alueella, niin taktisesti kuin fyysisestikkin. Eräs nimeltä mainitsematon rovaniemeläinen totesikin osuvasti pelin jälkeen, että peli oli vähän niinkuin isät vastaan pojat. Pelistä irtosi tärkeät kolme pistettä, mutta myös paljon menttaalista pääomaa. TP-47 ei ole heilutellut Lapin valtikkaa sitten 2000-luvun alun eli aika on ollut pitkä, mikä tekee derbyvoitosta erityisen makean.

– Työ palkitaan ja sen jätkät ansaitsi. Helkkarin ylpeitä ollaan Keken kanssa koko porukasta. Meidän pallollinen pelaaminen oli eilen rohkeaa ja ajoittain jopa kaunista. On kiva olla Lapin herra, toteaa valmentaja Janne Oksala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TP-47:n seuraava peli on 6. elokuuta Närpiössä Kraftia vastaan.

Lisää aiheesta