Hotelli Toivola Kemissä on työmatkalaisten suosikkipaikka

Kemin Syväkankaalla sijaitsevasta Hotelli Toivolasta on tullut työkeikoilla olevien suosittu majoituspaikka. Suosion ymmärtää, sillä vuonna 2018 valmistuneessa hotellissa on kaikki tarvittavat palvelut ja perheomisteisuuteen liittyen todella hyvähenkinen ja joustava palvelu.

- Olemme pieni perhehotelli, joten olemme tosi joustavia ja elämme asiakkaiden hyvinvoinnille, Erinomaisen palvelun takaa osaltaan koko yrittäjäperheen mukanaolo hotellin pyörittämisessä. Meille tämä ei ole työ, vaan elämäntapa, omistaja Kimmo Lammi sanoo.

Pidemmäksikin aikaa majoittuville hotelli tarjoaa muun muassa pyykinpesupalveluita, ja asiakkaalla on mahdollisuus vuokrata esimerkiksi auto käyttöönsä lyhyemmäksikin ajaksi.

Asiakkaan henkilökohtainen palvelu Hotelli Toivolassa on avainasia. Asiakas saa muun muassa jo ennen saapumistaan tekstiviestinä tiedon omasta autopaikasta hotellilla, ruokailuaikatauluista, vastaanottopalveluista, saunomismahdollisuuksista jne.

- Hotellin asiakkaina on paljon ulkomaalaisia, komennuksella olevia työmiehiä sekä pohjoiseen menijöitä, joille Kemi on välietappi. Ulkomaalainen työmatkalainen hakee hotellia yleensä hinnan mukaan. Suomalainen taas hakee yleensä tuttua ja turvallista hotellia.

- Kun saamme asiakkaan, häntä ei ole vaikea pitää. Hän tulee hyvin todennäköisesti myös uudestaan. Kemissä olemme ylivertainen ykköshotelli, Lammi painottaa.

Hotelli Toivolassa on kaksi upeaa saunaa. Ne ovat hotelliasukkaiden käytössä ja ovat varattavissa myös yksityiskäyttöön.

Hotelli Toivolassa on neljä kerrosta, joissa kahdessa ylimmässä sijaitsee Aurora Borealis -revontulihuoneet, toisessa kerroksessa Wild Lapland -huoneet ja katutasossa hostellihuoneet ja kahdet saunatilat. Kahdessa eri kerroksessa on vielä myös yhteiset keittiötilat.

Hotellin sauna on auki joka päivä erikseen miehille ja naisille, mutta toisen saunatilan voi varata kokonaan itselleen tai koko perheelle, milloin haluaa.

- Meillä on ollut vaikeuksia asettaa vuorokausihintaa vastaamaan hotellin tasoa. Esimerkiksi Oulussa ja Kemissä on melkein puolet hintaeroa hotelliyöpymisissä. Kemi on yksi Suomen halvimpia yöpymispaikkoja, Lammi kertoo.

Hotellin asukkaiksi on tänä vuonna tullut asiakkaita Suomen lisäksi muun muassa Ruotsista, Tanskasta, Saksasta, Kreikasta ja Italiasta.

Joulun alla Kemiin tulee turisteja. Talvisesonki kestää joulukuusta helmikuuhun. Kimmo Lammi toivoo, että kaupunki satsaisi enemmän Kemin viihtyvyyteen.

- Kemi on välipysähdyspaikka, mutta jotkut viipyvät täällä pitempään. Silloin Lumilinna on nähty yhdessä päivässä, mutta Haaparanta ja IKEA vetävät. Kemissä pitäisi näkyä enemmän lappilaisuutta. Myöskään merta ei ole käytetty tarpeeksi matkailun edistämiseksi. Enemmän yhteistyötä voisi tehdä myös majoituspaikkojen välillä.

Lue lisää: hotellitoivola.fi