Paikallisuutiset

Haaparanta ostaa Victoriantorin viereisen montun takaisin itselleen

Tontin kauppahinta on 3,6 miljoonaa kruunua.

Lokit joutunevat etsimään uuden paikan itselleen, jos kauppakeskuksen takana olevaa aluetta aletaan kehittää. Kuva: Karoliina Marttala

Haaparannan kunnanhallitus on päättänyt, että kunta ostaa takaisin Rajalla kauppakeskuksen takana sijaitsevan alueen, jota haaparantalaiset kutsuvat kuopaksi, ruotsiksi gropen.

Haaparannan kunta kertoo tiedotteessaan, että se ostaa kiinteistöt Platan 1 ja Platan 2 omistajayhtiö Destination Gränsstaden AB:n konkurssipesältä 3,6 miljoonalla kruunulla. Kunta myi kiinteistöt yhtiölle vuonna 2014, mutta siihen suunniteltu projekti ei koskaan toteutunut.

Kauppakeskun takana oleva monttu on odottanut rakentajaansa vuosikaudet. Siihen oli vuosien ajan vireillä Barents Centerin rakentaminen. Hulppeiden suunnitelmien mukaan alueelle piti rakentaa muun muassa hotelli, monitoimiareena, lukio ja kauppoja. Suurhanke kuitenkin haudattiin vuonna 2018, koska sitä ei pystytty toteuttamaan sopimuksen mukaisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haaparannan kunnanneuvos Nina Waaran (S) mukaan alueen ostaminen mahdollistaa sen kehittämisen.

– Nyt jatkamme suunnittelutyötä ja alamme tutkia millaisia eri mahdollisuuksia alueen kehittämiseksi löytyy, Waara toteaa tiedotteessa.

Edit: Kuopan ruotsinkielinen kirjoitusasu korjattu.