Paikallisuutiset

Gasumin kaasutankkausasema avattiin Keminmaassa

Maailman pohjoisinta kaasutankkausasemaa juhlittiin pakkasessa.

Keminmaan kunnanjohtaja Hannele Matinlassi on Rajakankaan kaasutankkausasemalla. Kuva: Jyri-Jussi Rekinen

Gasumin kaasutankkausasema Keminmaan Rajakankaalle avattiin keskiviikkona. Kyseessä on maailman pohjoisin biokaasun tankkausasema.

– Keminmaan aseman sijainti palvelee erityisesti Rovaniemen ja Tornion sekä edelleen Ruotsin suuntaan suuntautuvaa liikennettä, Gasumin Suomen liikenteen liiketoimintajohtaja Juho Kurra arvioi.

Ensi kesänä uusi tankkausasema valmistuu Rovaniemelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Silloin biokaasun käyttö on mahdollista raskaissa kuljetuksissa valtaosassa Suomea, Kurra toteaa.

Gasumin myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen tankkaa kaasua rekkaan. Kuva: Jyri-Jussi Rekinen

Rajakankaalle on helppo ajaa

Keminmaan asema on sijoitettu kätevästi Nelostien ja Rovaniemen tien välittömään läheisyyteen Rajakankaalle.

Raskaan liikenteen ja pienempien ajoneuvojen on helppo ajaa sinne.

Kemimaan kunnanjohtaja Hannele Matinlassi sanoo, että Rajakankaan yrityspuiston kaavoitus on tehty yrittäjiä kuunnellen. Alueelle on investoitu vuodesta 2020 lähtien kokonaisuudessaan 2 170 000 euroa valtionavustukset mukaan lukien, ja lisäinvestointeja on tulossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Rajakankaan yrityspuisto on tehty tehokkuutta ja joustavia mahollisuuksia kuunnelleen. Aina kun yritys osoittaa kiinnostusta Rajakangasta kohtaan, niin räätälöimme tontteja heitä varten, Matinlassi toteaa.

Hänen mielestään Gasum on sopiva yritys Keminmaahan.

– Strategisella tasolla olemme sopivat kumppanit. Voimavarana on, että kumppaneilla on sama päämäärä palvella asiakkaita ja luoda työpaikkoja sekä hidastaa ilmastonmuutosta, Matinlassi linjaa.

Avajaisporukka yhteiskuvassa. Vasemmalta: Gasumin markkinointipäällikkö Heidi Kuoppala, Gasumin teollisuus- ja liikennejohtaja Tommi Mattila, Gasumin liiketoiminnan johtaja Juho Kurra, Keminmaan kunnanjohtaja Hannele Matinlassi ja Keminmaan kunnan tekninen johtaja Jussi Korpi. Kuva: Jyri-Jussi Rekinen

Päästövähennystä 90 prosenttia

Gasumin liikenne- ja teollisuusjohtaja Tommi Mattila puolestaan muistuttaa, että kaasu on kustannustehokas polttoaine raskaan liikenteen käyttöön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Emme rakenna kaasuasemia monumenteiksi vaan käyttöä varten. Meillä on isot päästötavoitteet edessämme. Ne eivät tule ainoastaan Suomesta, vaan EU:sta, Mattila arvioi.

Biokaasulla päästöjä voidaan leikata 90 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Gasumin tavoitteena on vuoteen 2027 tuoda pohjoismaisille markkinoille seitsemän terawattituntia uusiutuvaa kaasua vuodessa. Tämä tarkoittaa vuosittaista 1,8 miljoonan hiilidioksiditonnin päästövähennystä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä