Mielipiteet

Gallup: Miten vietät juhannusta?

Mökkeilyä, mökkeilyä. Vietetään mökillä juhannusta aina silloin, kun ei sada vettä. Juhannukseen kuuluu saunan lämmitystä, ehkä kala savustetaan. Perinteistä suomalaista, ehkä jopa jotain saunajuomaa.

Maarit Saikkonen, Kemi

Suunnitelmat vähän elää, ehkä mökkeilyä. Jos on tämmöisiä kelejä kuin mitä viime juhannuksina on ollut, niin sitten ollaan oltu mökillä. Juhannukseen kuuluu sauna, vihta, muutama saunaolut ja perheen ja kavereiden kesken oleilua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pia Pelkonen ja Lauri Sihvola, Kouvola

Juhannussuunnitelmat ovat vielä täysin auki. Mitään perinteitä ei ole, ihan vuoden mukaan. Välillä kaupungissa ja välillä mökillä. Monesti ollaan menty Pudasjärvelle yhden kaverin mökille, mutta ei nyt. Voi olla, että ajelen autolla ympäriinsä ja kattelen.

Lauri Puolijoki, Oulu

Ei ole mitään suunnitelmia. Aikoinaan juhannuksena oli aina töissä, niin ei ole kerennyt oikein mitään perinteitä syntyäkään. Juhannuksena syödään kalaa, salaattia ja mansikkakakkua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heli Vaaramaa ja Veli-Pekka Kalliosalo, Kemi

Päivi: Olen töissä koko juhannuksen.

Olen viikonlopun vapaalla, niin pitää katsoa, mitä siinä kehittelee. Kotona värkkäilen jotain. Ennenhän sitä istuttiin iltaa kavereiden ja tuttujen kanssa, mutta ei enää vuosikausiin, se on jotenkin hiipunut.

Päivi ja Jarmo Arttijeff, Kemi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Menen pojan luokse, joka asuu Liakkajoen rannalla Torniossa. Siellä on valtavat kokot, jos nyt saa polttaa kokkoja. Se on perinne kuin myös kaikki saunomiset ja uimiset.

Marja-Terttu Marjamaa, Kemi