Paikallisuutiset

Coca-Colan ikoninen Joulurekka saapuu ensimmäistä kertaa Kemiin

Rekka pysähtyy seitsemällä paikkakunnalla kiertueensa aikana.

Joulurekka on jokaisena kiertuevuonnaan houkutellut paikalle kymmeniä tuhansia suomalaisia. Kuva: Kimmo Ervola

Viidettä kertaa Suomea kiertävä Coca-Cola Joulurekka tuo tapahtumansa tänä vuonna myös Kemiin. Tuhansilla jouluvaloilla koristeltu Joulurekka pysähtyy seitsemällä paikkakunnalla kiertueensa aikana.

Kansainvälisesti Joulurekka on vieraillut yli 300 kaupungissa ja 30 suomalaisella paikkakunnalla. Kemin Lumilinnalle 19-metrinen ja 11 000 led-valolla koristeltu rekka saapuu torstaina 9. marraskuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun rekka pysähtyy Meri-Lapissa.

Neljä tuntia kestävässä tapahtumassa pääsee tutustumaan ikoniseen Joulurekkaan ja kuvaamaan itsensä sen vierellä. Tilaisuudessa jaetaan myös juomia ja tyhjillä tölkeillä voi osallistua hyväntekeväisyysrulettiin. Tapahtuman panttituotot lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräykseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joulurekka tunnetaan myös joulurekan kyljessä komeilevasta joulupukkihahmosta. Pukki on suomensukuisen Haddon Sundblomin 1930-luvulla piirtämä. Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta. Hänen luomansa hahmo on kansainvälisesti muokannut käsitystä joulupukista.

Kiertuepaikkakuntia tänä vuonna ovat Rovaniemi, Kemi, Oulu, Seinäjoki, Espoo, Tampere ja Helsinki. Tämän lisäksi yksi yllätyspaikka julkistetaan vasta myöhemmin.

Joulurekka Kemissä 9.11. Lumilinnalla klo 16–20.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä